Σημαντικές και συναρπαστικές συμμετοχές συγκεντρώνει το Ράλι Αζορών

64

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2019 που θα περιλαμβάνει οκτώ συνολικά αγώνες ανάμεσα τους και το Ράλι Κύπρος.

Ως γνωστό εναρκτήριος αγώνας του FIA ERC 2019 θα είναι το Ράλι των Αζορών που θα πραγματοποιηθεί 21-23 Μαρτίου. Καθώς απομένουν μερικές ακόμη μέρες για τον αγώνα σήμερα έχει δωθεί στην δημοσιότητα από τους διοργανωτές του αγώνα η λίστα των συμμετοχών.

Πέραν από τους περσινούς πρωταθλητέςτου ERC τους Ρώσσους Alexey Lukyanuk και Alexey Arnautov στους πρωταγωνιστές περιλαμβάνονται συνολικά 21 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 – συμπεριλαμβανομένων των Citroën, Ford, Hyundai, ŠKODA και Volkswagen. Ακόμη 18 πληρώματα ERC Juniors έχουν δηλώσει συμμετοχή μεταξύ των οποίων εθνικοί νικητές από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία μεταξύ άλλων.

Όπως προαναφέραμε 18 μελλοντικά αστέρια θα κυνηγήσουν τους βαθμούς του ERC Junior στο Rallye των Αζορών με έξι οδηγούς να τρέχουν στο πρωτάθλημα Junior FIA ERC1 με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και 12 από αυτούς στο πρωτάθλημα Junior FIA ERC3 για τα αυτοκίνητα R2 στα ελαστικά της Pirelli.

Από τα 18 μελλοντικά αστέρια, οκτώ θα κάνουν το ντεμπούτο του στις Αζόρες ως νεαροί νέοι οδηγοί του ERC. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο συμπατριώτης μας Άλεξ Τσούλοφτας που ως γνωστό ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα του 2019. Ο Pedro Almeida από τη Πορτογαλία, ο Τσέχος 2WD και πρωταθλητής Junior Jan Talaš, ο Γερμανός Roman Schwedt και ο Σουηδός Elias Lundberg, ο οποίος ανταγωνίζεται στο ERC Junior ως το βραβείο του για το 2018 ADAC Opel Rallye Cup στη Γερμανία.

Νέος ανταγωνιστής στα R5 η Volkswagen

Ως νέος ανταγωνιστής στα αυτοκίνητα R5 φέτος θα είναι η Volkswagen που θα κάνει το ντεμπού της στο ERC με τον Marijan Griebel, τον Γερμανό πρωταθλητή και τον διπλό πρωταθλητή στο ERC Junior και τον Norbert Herczig, τον τέσσερις φορές νικητή του ουγγρικού τίτλου με την Baumschlager Rallye & Racing.

Ο περσινός πρωταθλητής του ERC Alexey Lukyanuk, ο νεαρός Σουηδός Mattias Adielsson και ο προηγούμενος νικητής των Αζόρων Bernardo Sousa θα έχουν στη διάθεσή τους το Citroën C3 R5. 

Ο Pierre-Louis Loubet , ο γιος του πρωταθλητή YC του 1989, ο πολλαπλός πρωταθλητής του αγώνα των Αζορών ο Ρικάρντο Μούρα , ο Πολωνός νικητής Łukasz Habaj και ο πρωταθλητής Junior του 2017 ο Chris Ingram, ο οποίος θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του για το 2019 σε επόμενο στάδιο είναι μεταξύ των 13 οδηγων που θα λάβουν μέρος με τα   ŠKODA Fabia R5 που προορίζονται για δράση. Ο Bruno Magalhães, ο οποίος έχει τρεις πορτογαλικούς τίτλους και τρεις νίκες στο Ράλι των Αζορών στο όνομά του, θα τρέχει με Hyundai i20 R5, ενώ ο νέος νεοεισερχόμενος του ERC, Miguel Correia, ξεκινά το δεύτερο του αγώνα σε ένα Ford Fiesta R5.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται στην ERC2 και ERC3
Η κατηγορία ERC2 για τα αυτοκίνητα παραγωγής τίθεται σε στενή μάχη μεταξύ του Juan Carlos Alonso , του Luis Pimentel και του Sergei Remennik. Το ζευγάρι της Peugeot Rally Academy Catie Munnings και ο Yohan Rossel θα διεκδικήσουν τις νίκες του ERC3, όπως και οι Αμερικανοί Sean Johnston και Dmitriy Myachin από τη Ρωσία.

Το Κύπελλο Εθνών του ERC διευρύνεται για το 2019

Η Τσεχική Ομάδα της ACCR, η ομάδα ADAC Opel Rallye, η εθνική ομάδα της Σουηδίας, η ομάδα Rally Team Ισπανίας και η νεοσυσταθείσα ομάδα της FPAK Portugal Team ERC θα αμφισβητήσουν το Κύπελλο Εθνών του ERC στις Αζόρες.