Σημαντική νίκη για Juan Carlos Alonso

23

Ο Juan Carlos Alonso σημείωσε μια “τέλεια” νίκη στην κατηγορία ERC2 στο 4ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι στο PZM 76th Rally Poland, αυξάνοντας την διαφορά στην βαθμολογική κατάταξη στη μάχη του τίτλου από τον κυριότερο του αντίπαλο τον Zelindo Melegari.

25 ALONSO Juan-Carlos(arg), MONASTEROLO Juan-Pablo (arg), Mitsubishi Lancer Evo X, action during the 2019 European Rally Championship PZM Rally Poland at Mikolajki from june 28 to 30 – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο Alonso τέθηκε επικεφαλής της κατηγορίας συτοκινήτων παραγωγής του ERC από την αρχή μέχρι το τέλος, κερδίζοντας τις 12 από τις 15 ειδικές διαδρομές στις τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης.

Αρχικά είχε κρατηθεί ζωντανός από την μάχη με τον Mshari Althefiri την πρώτη μέρα. Ο αρχάριος οδηγός από το Κουβέιτ ο Althefiri τον πίεζε για μεγάλο μέρος του Σαββατοκύριακου έως ότου του παρουσιάστηκε το πρόβλημα με σπασμένο κιβώτιο ταχυτήτων στη ειδική 8, αφήνοντας σαφή τη διαδρομή του Alonso για τη νίκη.

27 Andrea NUCITA, (ITA), Alina Bianca POP, (ROU), Abarth 124 Rally , Loran, action during the 2019 European Rally Championship ERC Liepaja rally, from may 24 to 26, at Liepaja, Lettonie – Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

“Είναι υπέροχο για μας. Είχαμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, δείξαμε την ταχύτητά μας και ο συνοδηγός μου ήταν εξαιρετικός όλο το σαββατοκύριακο “, δήλωσε ο Alonso.

Ο Melegari της Neiksans Rallysport, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα μόνο ένα βαθμό πίσω από τον Alonso στις βαθμολογίες ERC2, τελείωσε στην δεύτερη θέση αλλά ήταν πέντε λεπτά πίσω από τον Αργεντινό και δεν κατάφερε να βρει το συναίσθημα που ήθελε με το Mitsubishi Lancer Evolution X.

Ο Andrea Nucita ολοκλήρωσε μια ζωηρή νίκη στο Abarth Rally Cup, ενισχύοντας τις φιλοδοξίες του να κερδίσει το μεγάλο βραβείο των € 30,000 στο τέλος της σεζόν. Οι προσπάθειές του ήταν επίσης αρκετές για να εξασφαλίσει την τελική θέση στο βάθρο της ERC2, το οποίο τον κρατά σε κοντινή απόσταση από τον Alonso και το Melegari για το συνολικό τίτλο της ERC2.

Ο Dmitry Feofanov της Sporta Klubs Autostils Rally Team κατέκτησε στο ντεμπούτο του στην ERC2 την τέταρτη θέση, ξαναρχίζοντας τον αγώνα σήμερα μετά από ένα σπασμένο τροχό στη ειδική οκτώ που τον ανάγκασε να αποσυρθεί.

Ο Dariusz Poloński της Rallytechnology είχε επιστρέφει και πάλι στο δρόμο μετά την απομάκρυνσή του από την αποτυχία του κινητήριου άξονα το Σάββατο, ολοκληρώνοντας τους πέντε κορυφαίους στην ERC2 και δεύτερος στο Abarth Rally Cup, περιορίζοντας την απώλεια πόντων του από τον Nucita στη μονομαχία τους για τον τίτλο.

Ο Althefiri είχε επιστρέψει για το δεύτερο σκέλος του αγώνα αλλά συνέτριψε στο μέσο της ειδικής Mikołajki MAX το αυτοκίνητο του, τελειώνοντας πρόωρα το ράλι του.