Σημαντική πτώση πωλήσεων ανακοίνωσε η Volvo Cars για το πρώτο τρίμηνο του 2020

7

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊου μέρα με την μέρα εξαπλώνονται σε όλους τους τομείς. Το πλήγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι αρκετά μεγάλο και μια μετά την άλλη η εταιρείες βλέπουν τα αποτελέσματα.

Η Volvo Cars πώλησε 131.889 αυτοκίνητα το πρώτο τρίμηνο του 2020, μειωμένο κατά 18,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η παγκόσμια απόδοση των πωλήσεων της εταιρείας επηρεάστηκε από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.

Τον Μάρτιο, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo Cars έφτασαν τα 46.395 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μείωση 31,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με αποτέλεσμα την εξασθένηση της ζήτησης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Κίνα εν τω μεταξύ παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, καθώς η κυκλοφορία στους εκθεσιακούς χώρους συνεχίζει να βελτιώνεται.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα τριμήνου η Volvo Cars αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιανουαρίου έως Μαρτίου, το XC60 ήταν το κορυφαίο μοντέλο πώλησης της εταιρείας, ακολουθούμενο από το XC40 και το XC90. Τα SUV αντιπροσώπευαν το 67,9% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας κατά την περίοδο, από 60,3% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η σειρά των επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων της Volvo, διατηρώντας την ισχυρή δυναμική των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο, αποτελούσε το 14,7% όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην περίοδο, διπλασιάζοντας το ποσοστό της αντίστοιχης περιόδου που ήταν στο 7,4%. Η επαναφόρτιση είναι το κυριότερο εμπορικό σήμα για όλα τα μοντέλα Volvo με ένα πλήρως ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Οι πωλήσεις στη Κίνα κατά τη διάρκεια του τριμήνου ανήλθαν σε 20.780 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 30,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω της χαμηλότερης απόδοσης των πωλήσεων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο, η κυκλοφορία εκθεσιακών χώρων στην περιοχή άρχισε να αυξάνεται. Νωρίτερα αυτό το μήνα η Volvo Cars άνοιξε και πάλι τις τέσσερις μονάδες παραγωγής της στην Κίνα μετά από μια εκτεταμένη περίοδο κλεισίματος λόγω της εξάπλωσης του Coronavirus.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ανήλθαν σε 19.485 αυτοκίνητα, σημειώνοντας πτώση 11,7%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η πλειονότητα των κρατών στη χώρα έχουν πλέον εφαρμόσει εντολές παραμονής στο σπίτι, οι οποίες οδήγησαν σε σημαντική πτώση της κυκλοφορίας στου εκθεσιακούς χώρους τον Μάρτιο που επηρέασε τον όγκο πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

Οι πωλήσεις της Volvo Cars στην Ευρώπη ανήλθαν σε 70.510 αυτοκίνητα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, μειωμένες κατά 18,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η απόδοση των πωλήσεων επηρεάστηκε σημαντικά τον Μάρτιο λόγω περιορισμένης κίνησης σε αρκετές βασικές αγορές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και το Βέλγιο, μεταξύ άλλων.

Όπως προαναφέραμε κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών, το XC60 ήταν το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας με συνολικές πωλήσεις 36.930 αυτοκινήτων (το 2019: 46.259 αυτοκίνητα), ακολουθούμενο από το XC40 με 34.268 αυτοκίνητα (2019: 28.903 αυτοκίνητα) και το XC90 με 18.327 αυτοκίνητα (2019: 22.073 αυτοκίνητα).