Στα μισά του αγώνα στο Silverstone παραμένει το 1-2 για την Toyota

13

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής στην Βρετανία στην πίστα του Silverstone.

Ο Kamui Kobayashi οδηγεί τις 4 Ώρες του Silverstone μετά από δύο ώρες αγώνα όπου είχαμε ένα θεαματικό και περιπετειώδες ξεκίνημα της χρονιάς.

Σε δυό διαφορετικές περιπτώσεις έκανετην εμφάνιση του στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας ενώ είχαμε και μια περίοδο με κίτρινη σημαία μέχρι να επανέλθει η πράσινη και να τεθεί σε πλήρη αγωνιστική δράση ο πρώτος από του οκτώ αγώνες που περιλαμβάνει η σεζόν 8 (2019-2020).

Πριν από την εκκίνηση του αγώνα τιρήθηκε μονόλεπτος σιγή από όλους τους διαγωνιζομένους σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στον αδικοχαμένο χθές σε τραγικό ατύχημα Anthoine Hubert στο Spa-Francorchamps.

Στις πρώτες δυό ώρες του αγώνα στην κυριότερη κατηγορία την LMP1 η Toyota τρέχει 1-2 στο Silverstone. Ο Mike Conway οδήγησε για τα πρώτα 30 λεπτά αλλά έχασε χρόνο  έξω στην πίστα για να σταματήσει νωρίτερα το ζεύγος των αγωνιστικών Rebellion Νο 1 και No.3. 
Ο Conway έχασε 6 δευτερόλεπτα μετά που κυκλοφοριακή συμφόρηση στο χώρο pit γεγονός που επέτρεψε στην αδερφή Νο.8 Toyota TS050 HYBRID του Sebastien Buemi να περάσεμπροστά.

Μετά από 90 λεπτά αγώνα έκανε την εμφάνιση της η βροχή για να προσθέσει ακόμα περισσότερη δράση.

Οι δυό Toyota δίνουν πραγματικές μάχες για το πιο θα είναι στην πρωτοπορία ενώ τα Rebelion ακολουθούν στην Τρίτη και τέταρτη θέση. Ο Hartley ήταν στην πρωτοπορία μετά από δυό ώρες αγώνα, αλλά ο Kamui Kobayashi βρισκόταν ακριβώς στην ουρά του στην πάλη για την νίκη. Τελικά ο Kobayashi κατάφερε να πάρει την πρωτιά με την διαφορά να είναι 2,2 δευτερόλεπτα ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο Safety Car εμφανίζεται για άλλη μια φορά στην πίστα καθώς ξεκινούσε η τρίτης ώρα δράσης.

Start – 4 hours of Silverstone – Silverstone – Towcester – Great Britain –

Το No.3 Rebelion που οδηγείται από τον Nathanael Berthon είναι τρίτο μπροστά από τον No.1 R13-Gibson του Norman Nato.

Προβλήματα αντιμετώπισε η αρ. 51 AF Corse Ferrari καθώς έχασε χρόνο  χάνει μετά από τα πρώτα 20 λεπτά αγώνα. Η αλλαγή στο αριστερό μπροστινό λάστιχο σημαίνει μια απρογραμμάτιστη στάση για τον James Calado, ο οποίος υποχώρησε πίσω στην κατηγορία. Η Aston Martin Racing αναλαμβάνει το προβάδισμα με το αυτοκίνητο No.97, αλλά πιέζεται από την Porsche GT Team που τρέχει 1-2 στην κατηγορία LMGTE Pro με το No.92 RSR-19 του Michael Christensen και το αυτοκίνητο No.91 του Richard Lietz.

 
Η Νο.71 AF Corse Ferrari έτρεξε τρίτη στα χέρια του Miguel Molina ενώ ο προηγούμενος πρωταθλητής  στην No.97 Aston Martin σε εναλλακτική στρατηγική βρίσκεται τέταρτη.

Μια σύγκρουση με την Ginetta του Oliver Jarvis έκανε την εμφάνιση του το Safety Car λίγο πριν την έναρξη της τρίτης ώρας 
Τέλος η Racing Team Nederland επεκτείνει το πλεονέκτημα στην LMP2, καθώς ο Job Van Uitert κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση σε υγρές συνθήκες. Δεύτερο στην LMP2 είναι το αυτοκίνητο της Cool Racing που οδηγείται από τον Nicolas Lapierre ενώ τρίτο είναι το Signatech Alpine Elf καθώς το Safety Car είναι ακόμη στην πίστα.


Η United Autosports αποχώρησε από τον αγώνα πολύ νωρίς μετά από πιθανολογούμενη ηλεκτρική βλάβη με οδηγό τον Paul di Resta και έθεσε πολύ το Safety Car στην πίστα.

 
Η  LMGTE βλέπει τον Matteo Cairoli να πιέζει το Team Project 1 Porsche στην πρωτοπορία μετά από μια σκληρή μάχη που δίνουν. Ο Emmanuel Collard τρέχει δεύτερος στην No.83 AF Corse Ferrari μπροστά από τηνν No.77 Dempsey-Proton Porsche.

Όλα αυτά που προαναφέραμε κατά την διάρκεια των πρώτων δυο ωρών αγώνα καθώς η μάχη συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη.