Σταθερά στην κορυφή της WRC 2 Pro ο Kale Rovanpera

15

Ως γνωστό νικητής στην WRC 2 Pro στον αγώνα της Φινλανδίας ήταν ο νεαρός Kale Rovanpera με το Skoda Fabia R5. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του φινλανδού φέτος και οδηγεί την βαθμολογία του πρωταθλήματος στην κατηγορία με πλεονέκτημα 38 βαθμούς από τους άλλους διεκδικητές.

Η νίκη του Rovanpera ήταν σχετικά εύκολη καθώς είχε προβάδισμα πέραν από τέσσερα λεπτά από τον Eric Camilli της M-Sport Ford.

Σε μια παρόμοια κυρίαρχη προβολή, ο φινλανδός οδήγησε την κατηγορία της WRC 2 για μεγάλο μέρος του περσινού αγώνα όταν αντιμετώπισε προβλήματα με την ανάρτηση όταν κτύπησε ένα βράχο στην ειδική διαδρομή Päijälä το Σάββατο το απόγευμα.

Φέτος δεν υπήρχαν τέτοια θέματα για τον Rovanperä αλλά περιέργως, η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν το μέγεθος του πλεονεκτήματος του στους δρόμους της πατρίδας του.

“Αισθάνομαι ότι τελείωσα τη δουλειά, που ήρθαμε εδώ για να κάνουμε”, είπε ο 18χρονος οδηγός με τον τερματισμό του.

“Αλλά σίγουρα αυτό δεν ήταν η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά – όταν ο ανταγωνισμός δεν είναι σκληρός πια και από νωρίς ουσιαστικά δεν είχα αντίπαλο, δεν είναι τόσο ωραίο. Μπορεί να είχα μια εύκολη μέρα την Κυριακή αλλά δεν χαλάρωσα ρυθμό από το μεσημέρι του Σαββάτου..

“Φυσικά, είναι ακόμα ωραίο να οδηγείς και στη συνέχεια να κερδίζεις στο σπίτι σου, αλλά το συναίσθημα δεν είναι το ίδιο όταν παλεύεις πολύ. Οδηγούσα αρκετά γρήγορα για να διατηρήσω τη συγκέντρωση, είναι ευκολότερο να κάνεις ένα λάθος, αν κινήσε αργά “.