Σταθερή θέση στη μάχη τίτλου του ERC κατέχει ο Habaj

18

Ο Łukasz Habaj πέτυχε το στόχο του να τερματίσει το Rally Islas Canariasκαι να συνεχίσει να πρωταγωνιστή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA.

Ο Habaj παρήγαγε ένα άλλο λεπτό αποτέλεσμα για να τελειώσει τρίτος γενικής και παράλληλα με τον συνοδηγό του Daniel Dymurski έχοντας κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς το Azores Rallye τον Μάρτιο οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα.

Ήταν μόνο η δεύτερη παρουσία του Πολωνού οδηγού στην άσφαλτο με το ŠKODA Fabia R5 της Sports Racing Technologies και ο τερματισμός στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου στο Rally Islas Canarias σύλλη ήρθε μετά από ένα δραματικό τελικόαπογευματινό σκέλος που έφερε τα πάνω κάτω και είχαμε την αλλαγή θέσεων μεταξύ των κορυφαίων 10 στην κατάταξη.

“Φεύγουμε από τα Κανάρια Νησιά στην κορυφή του leaderboard, πράγμα που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο, επειδή κοιτάζουμε το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Habaj, ο οποίος πήρε δύο ειδικές στο δρόμο για να κερδίσει το βάθρο. “Δεύτερος αγώνας, δεύτερο βάθρο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνεχίζουμε το πρωτάθλημα και σημειώσαμε μερικούς καλούς βαθμούς, αν και σήμερα ήταν πολύ δύσκολο”.

Μετά από δύο γύρους, ο Habaj κατέχει ένα προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών οκτώ βαθμούς πάνω από τον αστέρι του ERC1 Junior, Chris Ingram. Θυμίζουμε ότι ο Habaj δήλωσε πρίν από το Rally Islas Canarias ότι θέλει να φέρει τον αριθμό 1 στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια του Rally Liepāja, στην έδρα της ομάδας του Sports Racing Technologies.