Στενεύουν τα περιθώρια για παραμονή του Vettel στην F1

11

Τέλος στις φήμες των δημοσιευμάτων που ήθελαν τις τελευταίες μέρες τον Sebastian Vettel να επιστρέφει στην Red Bull έδωσε ο Christian Horner με δηλώσεις του.

« Δεν βρίσκεται στα πλάνα της αυστριακής ομάδας» ξεκαθάρισε ο Christian Horner βάζοντας οριστικό τέλος στη συγκεκριμένη φήμη.

«Περάσαμε υπέροχα με τον Seb. Θα είναι πάντα μέρος της ιστορίας μας. Δεν περιμέναμε να είναι ελεύθερος του χρόνου και έτσι δεσμευθήκαμε με τους υπάρχοντες οδηγούς μας. Πιστεύουμε πως έχουμε ένα υπέροχο δίδυμο με τον Max και τον Alex, με τους δυο τους να έχουν υπέροχες δυνατότητες για το μέλλον. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε τον Seb στην ομάδα. Αυτό είναι ένα κατηγορηματικό όχι, κάτι που ο Sebastian νομίζω πως το γνωρίζει.

Οι δηλώσεις του Horner έκλεισαν την πόρτα της Red Bull στον 33χρονο Vettel, ο οποίος βλέπει να μειώνονται οι πιθανότητες να παραμείνει στην Formula 1, αφού και η Racing Point ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται γι’αυτόν.

«Είναι κολακευτικό ότι όλοι πιστεύουν ότι ένας 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρέπει να έρθει στην ομάδα μας, ίσως γιατί το μονοθέσιο φέτος είναι λίγο πιο γρήγορο. Έχουμε μακροχρόνια συμβόλαια με τους δύο οδηγούς μας, οπότε είναι λογικό να μην έχουμε χώρο για τον Vettel δήλωσε ο επικεφαλής της Racing Point, Otmar Szafnauer.

Το μόνο σενάριο που απομένει πλέον ανοικτό είναι να γίνει η ανατροπή και ο Vettel να πάει στην Mercedes, αλλά για την ώρα αυτό δείχνει όλο και λιγότερο πιθανό να συμβεί, αφού αρκετά στελέχη της γερμανικής ομάδας δηλώνουν πως θα συνεχίσουν με τους Hamilton και Bottas, ακόμη και αν οι δύο πιλότοι δεν έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής νέα συμβόλαια, με τα εν ενεργεία συμβόλαιά τους να λήγουν στο τέλος του έτους.