Στη Formula E με το 99X Electric η Porsche

5

Ακόμη μια αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να κάνει την είσοδο της στο πρωτάθλημα της Formula E. Πρόκειται για την Porsche που ετοίμασε το μονοθέσιο της που φέρει την ονομασία 99X Electric.

Το ηλεκτρικό μονοθέσιο, σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα παραγωγής της εταιρείας.

Το μονοθέσιο είναι βαμμένο σε λευκό, σε μαύρο και σε κόκκινο χρώμα, με την Porsche να έχει αναπτύξει ένα ειδικό E-Performance Powertrain που αξιοποιεί την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την εμπλοκή της στους αγώνες αντοχής στην LMP1.

Ως γνωστό τα μονοθέσια που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Formula E έχουν όλα κοινό σασί, μπαταρία και σύστημα κίνησης.

Ο κινητήρας του 99X Electric θα αποδίδει μέχρι και 340 άλογα, αλλά περιορίζεται στα 272 άλογα κατά την λειτουργία Race και στα 320 άλογα κατά την λειτουργία Attack. Με την μέγιστη ιπποδύναμή του, τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2.8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 280 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την Porsche  οι οδηγοί που έχουν επιλεγεί για την ομάδα θα είναι ο Ελβετός Neel Jani και ο Γερμανός Andre Lotterer.