Στη κορυφή του Abarth Rally Cup ο Dariusz Poloński

21

Το τέλος της πρώτης μέρας του Rally Liepāja, 3ου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι βρίσκει στην πρωτοπορία του Abarth Rally Cup τον Dariusz Poloński.

Ο Poloński πήρε το προβάδισμα από τον Andrea Nucita στην τελευταία ειδική της ημέρας, καθώς ο τοπικός ήρωας Reinis Nitišs αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Nucita, στην πρώτη του εμφάνιση σε χωμάτινο αγώνα στο ράλι Abarth 124 ξεκίνησε ταχύτερα στις δύο πρώτες ειδικές. Παρά το τεχνικό πρόβλημα που τον καθυστέρησε στην SS3, ο Ιταλός πήγε στο σέρβις έχοντας προβάδισμα 14,6 δευτερόλεπτα από τον Poloński και αυξήθηκε σε 23,9 στην SS4. Εντούτοις, έχασε έπειτα 42,4s σε σχέση με τον αντίπαλό του στην SS5, διαμαρτύροντας για ένα πρόβλημα φρεναρίσματος και χτυπώντας ένα chicane .

Αυτό σημαίνει ότι ο Poloński κατέχει πλέων προβάδισμα 18,5 από τον Nucita στην μάχη της τελευταίας μέρας.

Ο πρωταθλητής Nitišs του πρωταθλήματος FIA World Rallycross της Λετονίας κάνει το ντεμπούτο του στο Abarth Rally Cup και απολαμβάνει έναν καλό αγώνα με τον Poloński κατά τη διάρκεια του ξεκινήματος της ημέρας να είναι μόλις 4,9s πίσω.

Η αποτυχία στο ECU του αυτοκινήτου υποχρέωσε τον Nitišs να σταματήσει στην SS4, αλλά θα επανέλθει στον αγώνα αύριο Κυριακή.