Στη μάχη κατά του κορωνοϊου και η Renault

10

Έχοντας ως μότο τη φράση «Passion for Life», μια αυτοκινητοβιομηχανία όπως η Renault δε θα μπορούσε να μείνει απαθής απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού COVID-19. Καθώς η Γαλλία έχει πληγεί σημαντικά από τον ιό, με τα κρούσματα και τους θανάτους να αυξάνονται, η Renault συνεισφέρει στην προσπάθεια αντιμετώπισης, θέτοντας στη διάθεση του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, 1300 αυτοκίνητα.

Με τον δικό τις τρόπο στην μάχη αντιμετώπισης του Covid-19 ρίχθηκε και η Renault. Χάρη στο πρόγραμμα car sharing “Zity”, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, στο Παρίσι προσφέρονται 300 ηλεκτρικά Renault Zoe. Τα μικρά γαλλικά οχήματα βρίσκονται κοντά στα 9 μεγαλύτερα νοσοκομεία του Παρισιού, χρησιμεύοντας για τις μετακινήσεις στελεχών του τομέα υγείας, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία Zity, φροντίζει ώστε τα Renault Zoe να καθαρίζονται, απολυμαίνονται και φορτίζονται συνεχώς, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα προς χρήση, με  βάση τους υπάρχοντες κανόνες υγιεινής. Ανάμεσα στα 300 Renault Zoe, 10 εξ αυτών χρησιμοποιούνται για την καθημερινή προμήθεια υγειονομικού υλικού, από τα τμήματα διακίνησης των νοσοκομείων.

Επιπλέον, η Renault έχει διαθέσει 1000 αυτοκίνητά της, στην υπηρεσία του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας. Τα αυτοκίνητα προσφέρονται στο προσωπικό, για περιπτώσεις άμεσης ανάγκης μετακίνησης, ή εφόσον κάποιος εργαζόμενος στον ευαίσθητο τομέα της υγείας έχει πρόβλημα με το προσωπικό του αυτοκίνητο. Προφανώς, για κάθε αυτοκίνητο τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής, αφού στόχος όλων είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του COVID-19. Πριν από κάθε παράδοση, το εκάστοτε όχημα απολυμαίνεται με εγκεκριμένα προϊόντα και πανιά μιας χρήσης. Ταυτόχρονα, σημεία όπως καθίσματα, τιμόνι και επιλογέας καλύπτονται με ειδικά προστατευτικά, ενώ τα κλειδιά υπόκεινται σε απολύμανση και παραδίδονται σε κλειστό φάκελο.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, η Renault πραγματοποιεί σειρά δράσεων αλληλεγγύης παγκοσμίως, θέλοντας να βοηθήσει στην επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργεί ο νέος κορονοϊός, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο.