Στη Σαρδηνία ο Juho Hanninen με Yaris WRC

18

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο πρώην οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Juho Hanninen  για ένα αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA στο Ράλι Σαρδηνίας του επόμενου μήνα 13-16 Ιουνίου.

Ο 37χρόνος Φινλανδός θα οδηγήσει ένα Yaris World Rally Car, στο Rally Italia Sardegna που ετοιμάζεται από την Tommi Mäkinen Racing. Στους χωματόδρομους στο νησάκι της Μεσογείου κλείνει το πρώτο μέρος της σεζόν του FIA World Rally Championship πριν από ένα διάλειμμα επτά εβδομάδων.

Ο Hänninen, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον έμπειρο Tomi Tuominen, πραγματοποίησε το μερίδιο του λέοντος στις δοκιμές και τις εργασίες ανάπτυξης του Yaris πριν από την επιστροφή του Ιάπωνα κατασκευαστή στο WRC το 2017 μετά από 17 χρόνια απουσίας.

Εκείνη την εποχή πλαισίωνε τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi σε μια σειρά τριών αυτοκινήτων. Το καλύτερο του αποτέλεσμα ήταν που τερμάτισε τρίτος στο σπίτι του στο Neste Rally Finland.

Το ιταλικό ράλι θα είναι η πρώτη εκκίνηση του Hänninen από τότε που σταμάτησε να τρέχει στον προτελευταίο γύρο στο Wales Rally GB το 2017. Από τότε παραμένει όμως ο κύριος δοκιμαστής της Toyota.

Ο Hänninen, ο οποίος κέρδισε το στέμμα του SWRC το 2011 προτού σηκώσει τον ευρωπαϊκό τίτλο την επόμενη σεζόν, θα είναι μόλις ο δεύτερος μη-εργοστασιακός οδηγός για να οδηγήσει έναν Yaris σε ένα γύρο του WRC.

Θυμίζουμε ότι ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Marcus Grönholm έγινε ο πρώτος νωρίτερα φέτος στο Ράλι Σουηδία.

Η Toyota Gazoo θα συνεχίσει να ασχολείται με την πλήρη σειρά Yaris των Ott Tänak, Latvala και Kris Meeke στην Ιταλία.