Στην αντεπίθεση περνά ο Carlos Ghosn

8

Αρκετά ακόμη επεισόδια φαίνεται ότι θα έχει το σήριαλ του Carlos Ghosn και σίγουρα το κάθε ένα από αυτά θα έχει και την δική του σημασία. Σε αντεπίθεση προχώρησε ο Carlos Ghosn κατά του δικαστικού συστήματος της Ιαπωνίας, μετά που κατάφερε να «δραπετεύσει» και να επιστρέψει στην γενέτειρα του στον Λίβανο (Βηρυτό) όπου οι αρχές δεν έχουν σκοπό να τον στείλουν πίσω, αλλά ούτε και να τον «φιμώσουν».

Σε διάσκεψη τύπου που έδωσε την Τετάρτη ο άλλωτε «ισχυρός» της αυτοκινητοβιομηχανία, μίλησε για μία ώρα σχετικά με την περιπέτεια του στην Ιαπωνία, για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες του αλλά και για όλα όσα συνέβησαν τις μέρες που ο ίδιος βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.

Ο Ghosn ξεκίνησε λέγοντας πως δεν θα είχε δίκαιη δίκη στην Ιαπωνία και πως έπρεπε να επιστρέψει στον Λίβανο για να καθαρίσει το όνομα του από όλη αυτή την ιστορία.

«Ή θα έφευγα ή θα πέθαινα στην Ιαπωνία. Οι αρχές ήταν αμείλικτες και αδίστακτες μαζί μου. Με απείλησαν πως αν δεν μαρτυρούσα θα επισύναπταν κατηγορίες ακόμη και στην οικογένεια μου. Με ξερίζωσαν από το ίδιο μου το σπίτι, την κοινότητα μου, την Renault, την Nissan και την Mitsubishi

Ο πρώην επικεφαλής της Nissan, δήλωσε επίσης πως ήταν έτοιμος να αφυπηρετήσει το 2018, αλλά του ζήτησαν να παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο, αλλά «δυστυχώς» όπως είπε ο ίδιος, δέχτηκε να κρατήσει την θέση για ακόμη ένα χρόνο.

«Ποιοι συνωμότησαν ενάντια μου; Προφανώς, ο (Hiroto) Saikawa ήταν μέρος της όλης υπόθεσης, όπως και ο Hari Nada και (Toshiaki) Onuma . Υπάρχουν και άλλοι όμως. Ο (Masakazu) Toyoda, μέλος του συμβουλίου, ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ της Nissan και των αρχών.»

Κλείνοντας, σχετικά με τις κατηγορίες του δήλωσε:

«Ο Γολγοθάς αυτός ήταν κατασκεύασμα μιας μερίδας εκδικητικών ανθρώπων. Οι κατηγορίες που μου επισύναψαν είναι αβάσιμες, και μάλιστα δεν ξέρω καμία άλλη δημοκρατική χώρα στην οποία να πηγαίνεις φυλακή έστω και αν βρεθείς ένοχος με αυτές τις κατηγορίες».