Στην Κύπρο η νέα γενιά της Porsche 911

32

Η πολυαναμενόμενη, όγδοη γενιά της Porsche 911 έκανε την εμφάνιση της και στην Κυπριακή αγορά. Αυτό έγινε σε δημοσιογραφική διάσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους της A.I.Motokinisi Ltd, αποκλειστικούς αντιπροσώπους των αυτοκινήτων της Porsche στην Κύπρο. Η 911 είναι ένα μοντέλο σταθμός στην παγκόσμια ιστορία που γιορτάζει ήδη τα εξήντα του χρόνια στην αγορά και συνεχίζει να βάζει τον πήχη ψηλά στην κατηγορία. Ο αποκλειστικά σπορ χαρακτήρας με τον μυώδη σχεδιασμό του και την τεχνολογία αιχμής είναι και αυτή τη φορά τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του θρυλικού γερμανικού μοντέλου.

Η 911 είναι ένα διαχρονικό και συνάμα μοντέρνο μοντέλο με ρετρό χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οδηγό ένα έξυπνο αυτοκίνητο με ψηφιακά συστήματα αλλά την ίδια στιγμή, ένα κλασσικό σπορ όχημα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η ολοκαίνουρια γενιά της 911 βασίζεται σε ένα νέο αλουμινένιο δάπεδο εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ακαμψία και πιο καλύτερη κατανομή του βάρους.

Σε ομιλία του ο Διευθύνον Σύμβουλος της εταιρείας κ. Άλκης Ιακωβίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τα χρόνια γράφτηκαν πολλά βιβλία για την Porsche 911, αλλά ακόμα και σήμερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την πραγματική σημασία αυτών των τριών μαγικών αριθμών μέσα από την ιστορία των σπορ αυτοκινήτων. Μια τυπική 911, θα έλεγε κάποιος – είναι απλά πάντα πιο γρήγορη από τις υπόλοιπες, που στην βάση της η δήλωση αυτή είναι αληθινή, αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η Porsche 911 είναι ένα πραγματικά μοναδικό σπορ αυτοκίνητο.

Η 911 παρέμεινε πάντα πιστή στις δικές τις αξίες, βάσει των οποίων εξελίσσεται. Το μυστικό της επιτυχίας της 911 χωρίζεται σε δυο στοιχεία: διαχρονικό σχεδιασμό και καινοτόμα τεχνολογία. Αυτά τα δυο μαζί, δημιουργούν το Αιώνιο Μηχάνημα».
Σχεδιαστικά, η νέα 911 δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει την κλασσική και συνάμα διαχρονική της ταυτότητα ενώ οι εντελώς καινούργιοι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από τις 911 της δεκαετίας του 70. Η νέα γενιά εξακύλινδρων κινητήρων με επίπεδο σχεδιασμό έχουν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, παράγοντας συνάμα και περισσότερη δύναμη.

Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη Porsche 911 παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σαν ο διάδοχος της 356. Ένα μοντέλο σταθμός στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που, όσο και αν προσπάθησαν οι άλλοι κατασκευαστές, δεν μπόρεσαν ποτέ να κατασκευάσουν!.