Στην Ουαλία κάνει επιστροφή ο Elfyn Evans

17

O Ουαλός οδηγός Elfyn Evans θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στον αγώνα της πατρίδας του 3-6 Οκτωβρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθές Παρασκευή από την ομάδα της M-Sport Ford.

Ο Evans δεν έλαβε μέρος στους δυό τελευταίους αγώνες του WRC στη Φινλανδία και τη Γερμανία μετά από τραυματισμό της πλάτης του σε μια δύσκολη προσγείωση που είχε στο μη πρωταθληματικό αγώνα στο Shell Helix Rally της Εσθονίας τον περασμένο μήνα.

Ο Ουαλός χάνει επίσης το Ράλι Τουρκίας που είναι ο επόμενος γύρος 12-15 Σεπτεμβρίου, αλλά οι ειδικοί ιατροί του έδωσαν το πράσινο φως για να πάρει πίσω το τιμόνι του Ford Fiesta στο Ράλι Ουαλίας.

“Είναι σημαντικό να διασφαλίσω ότι θα είμαι 100% κατάλληλος για να επιστρέψω, οπότε δεν θα είμαι στην Τουρκία”, δήλωσε ο Evans. «Όμως είναι απογοητευτικό, πιστεύω στους εμπειρογνώμονες και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι ο τραυματισμός θα θεραπευθεί πλήρως. Όταν γυρίσω, θέλω να είμαι σε πλήρη δύναμη και να μπορώ να συνεχίσω από εκεί που διέκοψα για να βοηθήσουμε την ομάδα κατά το τελευταίο μέρος της χρονιάς».

Η απουσία του Evans στην Τουρκία σημαίνει ότι η M-Sport Ford θα τρέξει με μόνο δύο αυτοκίνητα στην κορυφαία κατηγορία με τους Teemu Suninen και τον Pontus Tidemand.

Ο επικεφαλής της ομάδας Rich Millener είπε ότι το πράσινο φως για τον Evans να επαναλάβει τον ανταγωνισμό ήταν μια σημαντική ώθηση για την ομάδα που βοήθησε αρκετά με τα αποτελέσματα του.

“Αυτός και ο συνοδηγός του Martin Scott είχαν μια πολύ καλή αρχή φέτος και ελπίζουμε όλοι να συνεχίσουν την ίδια απόδοση με την επιστροφή τους”.

“Δεν είχαμε την τύχη πρόσφατα, αλλά επικεντρωνόμαστε στο να δίνουμε στους Elfyn και Teemu την καλύτερη ευκαιρία να αγωνιστούμε για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, μια μάχη που σήμερα βλέπει πέντε οδηγούς να την διεκδικούν χωρισμένους μόνο με 10 πόντους”.

Ο Evans ήταν τέταρτος στην κατάταξη όταν ήρθε ο τραυματισμός. Παρά το γεγονός ότι δεν έτρεξε σε δύο αγώνες, έχει μόλις γλιστρήσει στην έκτη θέση, δύο πόντους από τον Kris Meeke και ένα πίσω από τον Andreas Mikkelsen.