Στην πρωτοπορία πέρασε ο Jari – Mati Latvala

7

Ανακατατάξεις είχαμε στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Hof-Finnskog των 21,26 χλμ με την οποία άνοιξε το απογευματινό Loop στο Ράλι Σουηδίας. Οι συνθήκες στην ειδική  που διεξαγεται με θερμοκρασίες γύρω στους 6 °C έχουν αλλάξει και η ειδική είναι πολύ διαφορετική από το πρωί. Υπάρχει περισσότερο χαλίκι που ξεχωρίζει μέσα από τον πάγο και το χιόνι σε αυτό το επαναλαμβανόμενο πέρασμα. Μερικές βαθιές λακκούβες κάνουν πλέων την εμφάνιση τους και αρχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο για τους διαγωνιζομένους.

Τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Jari – Mati Latvala και πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα. «Ήταν μια πολύ καλή ειδική καθώς βρήκα καθαρή γραμμή, σε αρκετά σημεία χρειαζόταν ψηλός χειρισμός αν και δεν οδήγησα στο όριο»

Στην δεύτερη θέση γενικής παραμένει ο Sunninen με +1,8 πίσω από τον Latvala « Είχα μια καλή αίσθηση, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και είχαμε αρκετές πλαγιολισθήσεις αλλά αυτό είναι το παιγνίδι».

Στην 3η θέση γενικής υποχώρησε ο Εσθονός Ott Tana +3,7, με το Νορβηγό Andreas Mikkelsen να ανεβαίνει στην 4η θέση +21,9 από την κορυφή.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του νικητή της πρεμιέρας στο Monte Carlo, Sebastien Ogier που περνά πρώτος από τις ειδικές: “Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό τώρα, απλώς προσπαθώ να επιβιώσω, υπάρχουν μερικά χαλίκια και ο δρόμος είναι χάλια, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω εδώ – αισθάνθηκα πραγματικά άβολα”. Ο Ogier υποχώρησε στην 7η θέση γενικής

Ατυχος στάθηκε και ο βέλγος Neuville που βρίσκεται πλέων στην 6η θέση, καθώς γύρισε δυό φορές στην ειδική «Είναι περισσότερο ένας χωμάτινος αγώνας παρά ένας χιονισμένος. Χτύπησα σε μια χιονομπάλα το αυτοκίνητο γύρισε έχασα πολύτιμο χρόνο δεν μπορώ να υπολογίσω τι ζημιά προκαλέσαμε»

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Tanak « η γραμμή ήταν κακή, πολύ χαλίκη και γλιστρούσε. Σε αυτές τις συνθήκες το αυτοκίνητο λειτουργούσε καλύτερα και έδινε εξαιρετική απόδοση αλλά χάναμε χρόνο»

Ο Tidemand εντόπισε το προηγούμενο τεχνικό του πρόβλημα σε ένα σπασμένο αισθητήρα στην πεταλούδα γκαζιού. «Το αυτοκίνητο είναι πλέον σταθερό και καλύτερο τώρα στην οδήγηση».