Στην πρωτοπορία της WRC 2 Pro ο Jan Kopecky

Καθαρό προβάδισμα στην WRC 2 έχει ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz

16

Σε αγώνα επιβίωσης εξελίσσεται το Ράλι Τουρκίας με τον Τσέχο Jan Kopecky να καταφέρνει να αποφεύγει τις φθορές και να απολαμβάνει με το τέλος της πρώτης μέρας ένα ανετο προβάδισμα στην κατηγορία WRC 2 Pro.

Οι ορεινοί δρόμοι στην οροσειρά της Τουρκίας, κοντά στο Μαρμαρά, επιβάρυναν τους ανταγωνιστές όμως ο Kopecký, ο οποίος κέρδισε την κύρια κατηγορία υποστήριξης της WRC εδώ πριν από 12 μήνες, δεν ανέλαβε καθόλου ρίσκα ώστε να έχει προβάδισμα 1min 22,8 δευτερολέπτα σε μια Skoda Fabia.

Μετά τη διάτρηση δύο ελαστικών στο πρωινό σκέλος ο Τσέχος οδήγησε προσεκτικά τις τελευταίες δύο ειδικές και χωρίς άλλα ανταλλακτικά ελαστικά επέζησε μπροστά από τον Gus Greensmith και είδε το προβάδισμα των τριών σχεδών λεπτών να μειώνεται αισθητά.

Ατυχος στάθηκε και ο Greensmith καθώς και αυτός τρύπησε δύο ελαστικά στο ντεμπούτο του στο νέο Ford Fiesta R5 αλλά κέρδισε και τις τρεις απογευματινές ειδικές για να παραμένει ζωντανός στην μάχη για τη νίκη στην κατηγορία.

Ο πρωτοπόρος έφηβος στο πρωτάθλημα Kalle Rovanperä τέθηκε επικεφαλής από την εναρκτήρια ειδική της πέμπτης αλλά με το καλημέρα σήμερα είχε διάτρηση ελαστικού απώλεσε χρόνο και στη συνέχεια αποχώρησε με τρία τρύπημα ελαστικών όταν είχε μόνο δύο ανταλλακτικά στη Fabia.

Ο Kajetan Kajetanowicz βρίσκεται επικεφαλής στην WRC 2 με περισσότερο από τρία λεπτά μετά από μια υποδειγματική οδήγηση στην Fabia. Ο Πολωνός κέρδισε και τις τρείς ειδικές του πρωινού και απέφυγε τα προβλήματα στους δύσκολους δρόμους της Τουρκίας για να βρίσκεται μπροστά από τον Marco Bulacia με 3min 04.0sec.

Ο Bulacia ήταν μόνο 40 δευτερόλεπτα από τον Kajetanowicz αλλά ο νεαρός οδηγός από την Βολιβία σταμάτησε να αλλάξει έναν τροχό στην προτελευταία ειδική.

Τελείωσε 1min 34.1sec μπροστά από τον Fabio Andolfi, ο οποίος έκανε το ίδιο και στην SS2 και SS3. Ο Ιταλός βυθίστηκε στην ένατη θέση, αλλά κέρδισε και τις τρείς απογευματινές ειδικές για να ανέλθει τρίτος.  

Ο Diego Salvi ήταν περισσότερο από οκτώ λεπτά πίσω τέταρτος μπροστά από τον Henning Solberg, ο οποίος αποχώρησε μετά από σπάσιμο ενός κινητήριου άξονα, παραχωρόντας την 5η θέση στον Burak Çukarova.

Αποχώρησαν από τον αγώνα ο Pedro, ο Gaurav Gill και ο Deniz Fahri, ενώ ο Bugra Banaz είδε το Fiesta του να βλέγεται στο δρόμο πριν από την τελευταία ειδική διαδρομή.