Στην πρωτοπορία του Ράλι Ακρόπολις ο Herczig

68

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα για τους Lukyanuk και Remenik στο Ράλι Ακρόπολις, τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA καθώς στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου είχαν παρακέντηση ελαστικού.

Νωρίτερα σήμερα και πιο συγκεκριμένα στις 11 το πρωί είχαμε την τελετή έναρξης κάτω από τα ερείπια της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον Ιππόδρομο στου Μαρκόπουλου όπου είχαν να καλύψουν δυό- δύο σε μια διαμορφομένη ειδική μήκους 2,6 χλμ που αποτελούσε και την προθέρμανση για του τι θα ακολουθήση την επομενη μέρα αλλά και στην μεγαλύτερη ειδική του αγώνα στην Θήβα των 30.53χλμ με την οποία θα ολοκληρωθεί η σημερινή μέρα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και νικητής των δυό πρώτων αγώνων Alexey Lukyanuk έχασε 12,6 δευτερόλεπτα και βρίσκεται στην τελευταία θέση στην κατάταξη των πληρωμάτων που τρέχουν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 όταν το Ford Fiesta του Ρώσσου πρόλαβε να περάσει μόνο την πρώτη στροφή πριν φύγει το ελαστικό του από τον τροχό.

«Στην πρώτη στροφή δεν ξέρω τι έγινε το ελαστικό έφυγε από το ριμς» δήώσε ο Lukyanuk για να συμπληρώσει «Τώρα δεν έχω εφεδρικό ελαστικό» για τις επόμενες ειδικές διαδρομές σήμερα μέχρι να φτάσουν στην ανασυγκρότηση στη Λαμιά.

Πέραν από το Ρώσσο οδηγό ατυχος στάθηκε και ο συμπατριώτης του Sergei Remenik που βρίσκεται 12,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο στην κατηγορία ERC 2 Zelindo Melegari με την συμπλήρωση της ε.δ.1.

Στην πρωτοπορία του αγώνα βρίσκεται ο N. Herczig που κέρδισε την ειδική και είναι +00.4 από τον H. Ptaszek ενώ με διαφορά +01.2 πιο πίσω στην Τρίτη θέση βρίσκεται ο G. Grzyb.

Ο συμπατριώτης μας Σίμος Γαλαταριώτης που αποτελεί το ένα από τα τρία κυπριακά πληρώματα που τρέχουν στον αγώνα βρίσκεται στην 4η θέση με το Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου με τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Α. Χρυσοστόμου να βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης με το Citroen DS3 R5.

Στην 5η θέση είναι ο Avgioglu ακολουθούμενος από τους Brynildsen και Norbgren. Οι Protasov  και Habai συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης

Το τρίτο Κυπριακό πλήρωμα με τους Πέτρο Παντελή και Κύπρο Χριστοδούλου στοMitsubishi Lancer Evo X. Βρίσκονται στην 19η θέση γενικής και στην 4η στην κατηγορία ERC 2.

Περισσότερα από τον αγώνα με την ολοκλήρωση της επόμενης ειδικής διασρομής στην Θήβα καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη.