Στην πρωτοπορία του Ράλι Τουρκίας ο Esapekka Lappi

28

Επικεφαλής του Ράλι Τουρκίας μετά την ολοκλήρωση του σημερινού πρωινού σκέλους που περιλάμβανε τρείς ειδικές διαδρομές είναι ο Φινλανδός Esapekka Lappi με την Citroën C3 με πλεονέκτημα 9,3 δευτερόλεπτα από τον Νορβηγό Andreas Mikkelsen.

Κύριο χαρακτηριστικό της εναρκτήριας μέρας του 11ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η κυριαρχία των φινλανδών οδηγών που κέρδισαν και τις τρείς ειδικές διαδρομές που έχουν γίνει.

Είναι ο Jari Mati Latvala με την Toyota Yaris WRC που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή Icmeler των 24,85 χλμ που ήταν 5.33 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τους αντιπάλους του και από 9ος στην γενική κατάταξη με το καλημέρα του αγώνα βρέθηκε επικεφαλής με 1,1 δευτερόλεπτο μπροστά από τον Andreas Mikkelsen με την Hyundai i20.

Ο Esapekka Lappi που επωφελήθηκε από καθαρότερους δρόμους και καλύτερη πρόσφυση κυριάρχησε στην ειδική διαδρομή του Cetibeli των 38,5 χλμ και με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην Ula οδηγεί των αγώνα.

“Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα, το αυτοκίνητο λειτουργεί καλά. Στην Ula ήμουν λίγο αργός, αλλά είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής”, εξήγησε ο Lappi.

Ο Mikkelsen παραμένει δεύτερος αν και δεν είχε καθόλου κράτημα στην Ula με λανθασμένη επιλογή ελαστικών.

Ο Jari-Matti Latvala στο Toyota Yaris που κέρδισε τις δυό σημερινές ειδικές είναι 4,0 δευτερόλεπτα πίσω από το Mikkelsen. Κινήθηκε υπερβολικά επιφυλακτικά στο Çetibeli, όπου έχασε περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του.

«Πήρα πολύ προσεκτικά τις ειδικές ανάμεσα σε τόσες πολλές πέτρες και ήθελα να περάσω με ασφάλεια την διαδρομή, γι ‘αυτό κινήθηκα αργά. Είχα μια μικρή επίθεση στην επόμενη ειδική. Ήμουν πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου για να χάσω χρόνο, αλλά τουλάχιστον έσωσα τα ελαστικά μας για να πιέσουμε στην επόμενη ειδική! “, Είπε.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier που είχε μια παρακέντηση πολύ νωρίς στον αγώνα κατάφερε να καλύψει το χαμένο χρόνο για να ανέβει στην τέταρτη θέση με το C3, 2,1 δευτερόλεπτα πίσω από το Latvala και 1,5 δευτερόλεπτα μπροστά από ακόμη ένα φινλανδό οδηγό τον Teemu Suninen.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tänak συμπληρώνει την πρώτη εξάδα στο Yaris, 21.6 δευτερόλεπτα από τη κορυφή. “Πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή ελαστικών. Ο κίνδυνος για ένα ανταλλακτικό δεν ήταν τόσο υψηλός όσο ανοίγαμε το δρόμο. Οι συνθήκες δεν ήταν τόσο κακές, αλλά στο δεύτερο πέρασμα θα είναι πολύ διαφορετικές”, δήλωσε ο Εσθονός.

Ο Thierry Neuville είναι έβδομος και απογοητευμένος με το «πολύ κακό του πρωί». Ο Βέλγος παραπονέθηκε ότι το i20 του ήταν πάρα πολύ αδύνατο όταν προσπαθούσα να πιέσω σκληρά, αλλά τελείωσα το πρωινό σκέλος με τη δεύτερη ταχύτερη στην Ula.

Ο Kris Meeke, Dani Sordo και Pontus Tidemand συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα του αγώνα.