Στο Jans Solans ο τίτλος Junior WRC

7

Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς είναι απόλυτα φυσικό να ξεκαθαρίζει και ένα μετά το άλλο το κάθε ένα πρωτάθλημα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να ανακυρίσσονται οι πρωταθλητές του.

Ο Jan Solans είναι ο νέος πρωταθλητής Junior WRC καθώς κέρδισε τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος που έδινε διπλούς βαθμούς το Wales Rally GB που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο Solans ξεκίνησε την τελευταία μέρα με 3,24 δευτερόλεπτα  μπροστά από τον Tom Kristensson. Ο Ισπανός επέλεξε μια σταθερή προσέγγιση καθώς επικεντρώθηκε στον τίτλο. Αυτές οι προοπτικές απέδωσαν, καθώς ο Solans, οδηγώντας ένα Fiesta R2, επέστρεψε στο τερματισμό στο Llandudno στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στην JWRC.

Το βραβείο του πέραν από τον τίτλο είναι ένα ολοκαίνουργιο Ford Fiesta R5 με το οποίο θα συναγωνιστεί στη WRC2 τον επόμενο χρόνο, συνοδευόμενο και από ένα γενναιόδωρο πακέτο υποστήριξης ελαστικών.

“Είναι υπέροχο να κερδίσω τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο μου και ελπίζω ότι το 2020 θα είναι μιά σπουδαία χρονιά στο WRC 2. Είμαι τόσο χαρούμενος για όλο το Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο νέος πρωταθλητής.

Αν και η παρακέντηση που είχε το Σάββατο ο Kristensson του κόστισε αρκετά και δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί για το συνολικό πρωτάθλημα, ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του στο τέλος της Κυριακής. Ο Σουηδός τερμάτισε 2ος στην κατάταξη της JWRC, 2min 51.7sec πίσω από το Solans. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό για τον Kristensson  που εξασφάλισε το βραβείο 2019 του πρωτάρη και με αυτό ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 15.000 ευρώ για να υποστηρίξει την εκστρατεία του στο JWRC το 2020.

Ο Sean Johnston απολάμβανε ένα σχετικά δραματικό αγώνα για να εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση καριέρας τερματίζοντας τρίτος, ενώ ο Enrico Oldrati επέστρεψε στο σπίτι του στην τέταρτη θέση.

Ο Fabrizio Zalidvar συμπλήρωσε την κορυφαία πεντάδα, ακολουθούμενος από τους Αμερικανούς οδηγούς Ryan Booth και Keanna Erickson-Chang, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τον πρώτο τους αγώνα στο JWRC στις λασπώδεις ειδικές της Ουαλίας.