Στο νήμα κέρδισε ο Sébastien Ogier

69

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το εναρκτήριο Ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Μόντε Κάρλο με νικητή τον Sébastien Ogier. Κινήθηκε 1,7 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον Neuville στην ειδική και παίρνει τη νίκη με διαφορά 2,2 δευτερόλεπτα.

Αυτή είναι η πλησιέστερη νίκη του Monte-Carlo από το 1979 και η 6η συνεχόμενη για τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Ogier στο τιμόνι του Citroen C3 εξασφάλισε τους 25 βαθμούς από τη νίκη και τους τέσσερις έξτρα βαθμούς από την Wolf Power Stage με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που έγραψε. Νικητής στην Wolf Power Stage ήταν ο Kris Meeke που εξασφάλισε και πέντε βαθμούς.

Στην τιτάνια μάχη που έδώσαν οι Ogier και Neuville για τη νίκη δεν τα κατάφερε ο βέλγος οδηγός τα λόγια όμως του νέου αγωνιστικού διευθυντή της Hyundai Andrea Adamo μιλούν από μόνα τους. “Καταπληκτική μάχη, ελπίζω ότι όλοι θα το απολάμβαναν όσο και εγώ, πιστεύω ότι όλοι θα ήθελαν αυτή τη μάχη στο τέλος, είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου.” Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στη Σουηδία επίσης, έχουμε άλλους 13 γύρους και όπως λέμε φουντώνουμε το αίμα για να κερδίσουμε. ”

Το χαμηλότερο σκαλί στο βάθρο εξασφάλισε ο Εσθονός Ott Tanak Toyota Yaris μετά από μια εντυπωσιακή παρουσία ιδιαίτερα σήμερα όπου κέρδισε τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές που περιλάμβανε η μέρα.

Αυτή καταγράφεται ως η πιο κοντινή νίκη στον αγώνα του πριγκιπάτου. Απλώς θυμίζουμε ότι παρόμοιο τερματισμό είχαμε πριν αρκετά χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 1979 όταν ο Bernard Darniche σε μια Lancia Stratos HF πήρε τη νίκη από τον Bjorn Walegart στο Ford Escort RS με μόλις 6 δευτερόλεπτα.

Συγκρίνεται επίσης και με τον αγώνα του 2018 όπου ο Sebastien Ogier κτύπησε τον Ott Tanak που είχε προβάδισμα 58.3 δευτερόλεπτρα.

Με τη μάχη  να είναι τόσο κοντά στη Wolf Power Stage, δεν είναι πέρα ​​από την πιθανότητα ότι θα μπορούσαμε να δούμε το πλησιέστερο ράλι νίκης ποτέ. Το ρεκόρ βρίσκεται στα 0.2 δευτερόλεπτα και περιλάμβανε έναν από τους σημερινούς πρωταγωνιστές – Sébastien Ogier – καθώς νίκησε τον Jari-Matti Latvala στο Ράλλυ Ιορδανίας του 2011.

Νικητής στην κατηγορία WRC 2 Pro αναδείχθηκε ο βρετανός Creensmith στο Ford Fiesta. Η διαφορά του ήταν 13m 27.8sec από τον Kale Rovanpera στο Skoda Fabia R5 που κυριάρχησε στην τελευταία σημερινή μέρα κερδίζωντας και τις τέσσερις ειδικές που έχουν γίνει.

“Είμαι απόλυτα ευχαριστημένοος και έχω την αίσθηση ότι πήρα τόσα πολλά τελικά. Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που πρέπει να ευχαριστήσω, όλη την ομάδα της M-Sport Ford, τη μαμά και το μπαμπά μου, αλλά ένα άνθρωπος που πραγματικά πρέπει να ευχαριστήσω, είναι ο συνοδηγός μου από πέρυσι Craig Parry. Έχουμε κάνει όλη τη δουλειά μαζί»

Την πρώτη του νίκη στη WRC 2 εξασφάλισε ο Yoann Bonato με το Citroen C3 R5 με τους Fourmaux και Veiby να συμπληρώνουν την τριάδα στην κατηγορία.

Αναλυτικότερη περιγραφή του αγώνα σε λίγο