Στο νήμα κέρδισε πέρυσι ο Bryan Bouffier το Rally di Roma Capitale

Η πρωτοπορία του αγώνα που είχε δραματικό τέλος στις 12 ειδικές διαδρομές άλλαξε εννέα φορές χέρια

36
KAJETANOWICZ Kajetan (POL) BOUFFIER Bryan (FRA) Ford Fiesta R5 ambiance Portrait during the 2017 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from september 15 to 17 , at Fiuggi, Italia - Photo Jorge Cunha / DPPI

H συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μεταφέρεται αυτό το μήνα 20 με 22 Ιουλίου στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη όπου θα γίνει το Rally di Roma Capitale. Ο αγώνας θα αποτελεί τον 5ον από τους 8 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος και θα προσμετρά και ως ο 3ος γύρος του πρωταθλήματα ERC Junior κάτω των 28 ετών.

Ο περσινός αγώνας αποτελούσε την πρώτη εμφάνιση του Rally di Roma Capitale στο πρόγραμμα του ERC και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο και κατέληξε σε ένα δραματικό showdown στην τελική ειδική διαδρομή που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει καθώς έκρινε και το νικητή.

Το ενδιαφέρων για τον ασφάλτινο αυτό αγώνα είναι αρκετά μεγάλο και προβλέπεται να είναι ακρώς συναρπαστικός και φέτος αν υπολογίσουμε και την περσινή εξέλιξη που είχε στην οποία ο Bryan Bouffier με ένα δραματικό τρόπο νίκησε τον Πολωνό Kajetan Kajetanowicz με διαφορά 0.3s στην τελευταία ειδική.

Με παρόμοιο τρόπο στο πρόσφατο Ράλι Κύπρος εξασφάλισε τη νίκη ο Σίμος Γαλαταριώτης στην τελευταία διαδρομή από το Νάσερ Αλ- Ατίγια με την διαφορά ότι ο Νάσσερ είχε κλατάρισμα ελαστικού.

Θυμίζουμε ότι ο αγώνας είχε γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ο Bouffier ξεκίνησε την τελευταία ειδική των 11,75 χιλιομέτρων στο Rally di Roma Capitale, με τον Πολωνό να είναι στην πρωτοπορία κατά 0,5 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος οδηγός κινήθηκε πιο γρήγορα κατά 0,8 για να κερδίσει στο τέλος τον αγώνα και να καταγραφεί ως η πιο στενή νίκη στην πρόσφατη ιστορία του ERC, καθώς η πρωτοπορία είχε αλλάξει χέρι εννέα φορές στις 12 ειδικές διαδρομές που περιλάμβανε ο αγώνας.

“Σίγουρα είναι καταπληκτικό να κερδίζεις και ειδικά σε αυτές τις συνθήκες όταν παλεύεις σαν κόλαση”, δήλωσε ο Bouffier, ο οποίος έγινε ο πρώτος δύο φορές νικητής της σεζόν στο Ford Fiesta R5 που μοιράστηκε με τον συνοδηγό του Xavier Panseri. «Κάναμε το καλύτερό μας και είναι εκπληκτικό, είναι τόσο σπουδαίο που αρχίζω να πετάω λίγο. Σε όλο τον αγώνα είναι ωραίο να παλεύεις, σου δίνει αδρεναλίνη και αυτό μου αρέσει. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τους χορηγούς μου για τις δύο νίκες μου.” Ήταν τα λόγια του μετά τον τερματισμό.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Jan Černý κέρδισε την ERC Junior κάτω το 28ο για πρώτη φορά και τερμάτισε στην έκτη συνολικά θέση γενικής από τους Bruno Magalhães, Grzegorz Grzyb και Simone Tempestini, μαζί με τον συνάδελφο του στην ACCR Filip Mares που διεκδίκησε την παρθενική του νίκη στην ERC Junior Under 27.

Ο Tibor Érdi Jr εξασφάλισε τις δάφνες στην ERC2 για να μειώσει σε 4 βαθμούς την μάχη για τον τίτλο καθώς απόμενε ο τελικός γύρος του πρωταθλήματος στην Λετονία. Η Τamara Molinaro στην Ιταλία πέρυσι είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του Ladies ‘Trophy της ERC, καθώς η Emma Falcón έχασε τη νίκη όταν αποχώρησε με προβλήματα κινητήρα

Στην περσινή διοργάνωση συμπεριλήφθηκε και μέρος της κεντρικής Ρώμης με τους συμμετέχοντες στον αγώνα να κάνουν μια περιήγηση στην ιστορική πόλη κάτω από την αστυνομική συνοδεία, σε μια φανταστική υπερπαραγωγική ειδική μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς που αποδείχτηκε άλλο ένα επίκεντρο μπροστά από το τελετουργικό φινίρισμα στην Ostia, έναν δημοφιλή παραθαλάσσιο προορισμό στις όχθες του Τυρρηνικού πελάγους και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τη Ρώμη.