Στο Ράλι Φινλανδίας ο Paddon με Ford Fiesta WRC

31

O Hayden Paddon επιστρέφει στην ενεργό δράση του WRC για το Ράλι Φινλανδίας στο τιμόνι ενώς M-sport Ford Fiesta WRC. H συμφωνία του οδηγού από τη Νέα Ζηλανδία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και θα δοκιμάσει το αυτοκίνητο λίγο πριν την έναρξη του ράλι Jyväskylä.

Ο Paddon παραδέχτηκε ότι έλειπε σε μια θέση του Hyundai, αφού ο πρώην εργοδότης του πήρε τον Craig Breen για το Neste Rally Finland. Αυτό με πλήγωσε και δεν ήθελα να περιμένω για την επιστροφή μου στο WRC.

 “Ήταν πολύ δύσκολο να μείνουμε στο σπίτι βλέποντας το WRC να ξεδιπλώνεται φέτος, ειδικά όσο γνωρίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε σε υψηλό επίπεδο. Μετά τα νέα της Hyundai Motorsport την περασμένη εβδομάδα, αποφασίσαμε να κτυπήσουμε άλλες πόρτες καθώς δεν πρόκειται να επιτύχουμε τίποτα αν δεν κινηθούμε “

Ο Paddon επικοινώνησε με τη M-Sport, την ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στο World Rally Car σε ένα Fiesta RS WRC στο RallyRACC Rally de Espãna του 2013 και είχε μια συμφωνία δεμένη σε δύο ημέρες.

Είπε: “Προφανώς είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω στο WRC και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την MSport – φαίνεται ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, ακόμα και σε αυτά τα πρώτα στάδια, που είναι ένα φανταστικό μέρος να είναι.”

Ο Paddon έχασε την έδρα του στη Hyundai όταν ο Sébastien Loeb προσχώρησε στον κατασκευαστή από την Κορέα για αυτή τη σεζόν. Η τελική έξοδό του σε ένα i20 Coupe WRC πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη θέση στο Kennards Hire Rally Australia τον Νοέμβριο.

Από τότε, ο Paddon κρατούσε το χέρι του σε ένα πρόγραμμα πρωταθλημάτων Ασίας-Ειρηνικού και Νέας Ζηλανδίας – το πιο εντυπωσιακό από τα οποία ήταν επτά λεπτά νίκη στο Ράλι του Νότου Καντέρμπουρυ τον περασμένο μήνα.

Ο Paddon αποτίει φόρο τιμής στη Hyundai της Νέας Ζηλανδίας για την υποστήριξή τους στην απόφασή του να οδηγήσει ένα Ford Fiesta WRC στον επόμενο γύρο WRC.

“Πρέπει να πω μια τεράστια ευχαριστία στην ομάδα της Hyundai της Νέας Ζηλανδίας που συνεχίζει να με υποστηρίζει πλήρως”, δήλωσε ο Paddon. “Για να μας επιτρέψουν να κυνηγήσουμε αυτή την ευκαιρία, μιλάει τόσα πόσα υποστηρίζουν την καριέρα και τις προσδοκίες μου. Είναι πραγματικά ταπεινωτικό.

Ο Paddon, ο οποίος θα συνεργαστεί με τον John Kennard στην προσπάθειά του να πετύχει ένα πέμπτο τερματισμό, είναι ανυποχώρητος, μαθαίνοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο για τον ταχύτερο αγώνα της σεζόν.

“Θα δώσουμε στο ράλι 110%. Προφανώς να είμαστε έξω από τον αγώνα WRC για οκτώ μήνες μας βάζει λίγο στο πίσω πόδι, αλλά και ο John και εγώ είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να φτάσουμε, να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε κοντά στο μέτωπο. Μια πρώτη πεντάδα θα είναι η ελάχιστη προσδοκία από τον εαυτό μου, αλλά όπως πάντα, θα πιέσω για περισσότερα.

“Ο απώτερος στόχος είναι να επιστρέψουμε πιο συχνά στην WRC το 2020. Είμαι σε μια καλή φάση αυτή τη στιγμή. Έχω ακόμα πολλά που γνωρίζω ότι μπορώ να επιτύχω στο WRC, χρειαζόμαστε μόνο αυτή την ευκαιρία.”

Ο πρωταγωνιστής της M-Sport της Ford WRT Richard Millener πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να δούμε τον Hayden πίσω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορεί να κάνει πίσω από το τιμόνι του Fiesta. Είναι ένας δοκιμασμένος νικητής του αγώνα και είναι εξαιρετικό για εμάς να έχουμε έναν οδηγό του διαμετρήματός του καθώς θέτουμε τα βλέμματά μας σε μια άλλη δυνατή εμφάνιση.

“Η συμφωνία ήρθε μαζί αρκετά γρήγορα, γι ‘αυτό είναι μεγάλη που μπορούσαμε να κάνουμε κάτι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Hayden είναι εξαιρετικά αποφασισμένος και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια πραγματικά συναρπαστική απόδοση.

“Όπως κάθε οπαδός του Ράλι, ανυπομονώ να τον δω στο πρωτάθλημα!”