Στο Rio de Janeiro το GP Βραζιλίας του 2020

15
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF70-H leads at the start of the race at Formula One World Championship, Rd19, Brazilian Grand Prix, Race, Interlagos, Sao Paulo, Brazil, Sunday 12 November 2017.

Αυτό ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro που ανάφερε ακόμη ότι η νέα πίστα που κατασκευάζεται θα φέρει το όνομα Ayrton Senna

Μέσων ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ανακοίνωσε ότι το 2020 ο αγώνας της χώρας του δεν θα διεξαχθεί στο Sao Paolo και στην πίστα του Interlagos αλλά θα μεταφερθεί στο Rio de Janeiro.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με τον κυβερνήτη αλλά και τον δήμαρχο του Rio για την κατασκευή της νέας πίστας. Αυτή θα κατασκευαστεί σε μία έκταση που παραχώρησε ο στρατός της χώρας και θα είναι σχεδιασμένη από τον Hermann Tilke.

Η νέα πίστα θα φέρει το όνομα του Ayrton Senna και η κατασκευή της πίστας αναμένεται να έχει τελειώσει πριν το τέλος της χρονιάς, με την επένδυση να είναι πλήρως ιδιωτική.

O Bolsonaro δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η διοίκηση της F1 αποφάσισε να κρατήσει στο πρόγραμμα το Grand Prix Βραζιλίας, αλλά το Σάο Πάολο δεν ήταν πρακτικό εξαιτίας της μη κρατικής χρηματικής στήριξης και το χρέος που υπάρχει εκεί.

Η νέα πίστα θα κατασκευαστεί μέσα σε έξι ή επτά μήνες. Μετά την νίκη μας στις εκλογές, η Formula 1, που αναμενόταν να φύγει από την Βραζιλία, όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά θα κατασκευαστεί και μία καινούργια πίστα στο Rio de Janeiro, η οποία θα φέρει το όνομα του Ayrton Senna. Με αυτό, θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας, που θα ωφελήσουν την οικονομία και τους πολίτες”.

Τέλος, η πίστα θα φιλοξενήσει και αγώνα του MotoGP.