Στο σπίτι του θα τρέξει ο Thierry Neuville

33

Οι Βέλγοι οπαδοί των αγώνων ράλι θα έχουν στο τέλος του μήνα την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τον τοπικό τους ήρωα τον Thierry Neuville στο Ράλι Ypres που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Ιουνίου.

Ως γνωστό ο Thierry Neuville είναι ένας από τους πρωτοκλασάτους οδηγούς αυτής της γενιάς στο WRC και οδηγεί ένα Hyundai i20 World Rally Car στην μάχη της διεκδίκησης του τίτλου οδηγών.

Θα είναι η πρώτη φορά που μια τρέχουσα γενιά οδηγών με WRC αυτοκίνητα θα οδηγήσουν στους βελγικούς δρόμους και δεν θα είναι μόνο η Hyundai με τον Neuville αλλά και η M-Sport έχει επιβεβαιώσει ότι ο Bryan Bouffier θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta WRC.

Ο Neuville, φυσικά, δεν είναι ξένος στο μεγαλύτερο ράλι στην πατρίδα του καθώς κέρδισε πέρυσι σε ένα i20 R5. Αυτή τη φορά, θα είναι κάτι διαφορετικό.

“Μετά τη νίκη του Ypres στο τιμόνι του R5 το περασμένο χρόνο δεν με ενδιέφερε να το χρησιμοποιήσω πάλι αυτή τη φορά. Ο Nicolas Gilsoul και εγώ έλεγα πάντα ότι θα ήταν μια μεγάλη εμπειρία να οδηγήσω ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο ράλι στο Ypres και τώρα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό χωρίς πίεση πάνω μας από τους οπαδούς μας », είπε.

Το πλήρωμα θα οδηγήσει ένα ολοκαίνουργιο τμήμα του αγώνα στο Ypres Rally Masters, η κατηγορία έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια ευρύτερη ποικιλία αυτοκινήτων στους οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων της ομάδας Α και των εκπληκτικών αυτοκινήτων της Formula 2, που ανταγωνίστηκαν στο WRC στα τέλη της δεκαετίας του 1990. 

“Κάνουμε αυτό τον αγώνα μόνο για τους οπαδούς”, δήλωσε ο Neuville. “Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό θα είναι μια δοκιμή για τη Γερμανία ή κάτι τέτοιο καθώς η επιφάνεια είναι εντελώς διαφορετική”.