Στοχεύει νίκη ο Kopecky στην Τουρκία στην WRC2 Pro

13

Ο Jan Kopecky στοχεύει σε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο WRC2 Pro στο Ράλι Τουρκίας αυτό το Σαββατοκύριακο για να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα και συμπαίκτη του Kalle Rovanpera για την μάχη του τίτλου.

Ο Τσέχος οδηγός κέρδισε τον έφηβο Φινλανδό στον προηγούμενο αγώνα στη Γερμανία για να διεκδικήσει τους μέγιστους βαθμούς τον περασμένο μήνα και έχει την εμπειρία υπέρ του, έχοντας κερδίσει πριν από ένα χρόνο στους σκληρούς δρόμους του Ράλι Τουρκίας.

“Σε μερικές ειδικές δεν οδηγούσαμε αλλά κινούμαστε για να επιβιώσουμε και να φέρουμε ένα κομμάτι από το αυτοκίνητο στο τερματισμό. Αλλά έχω καλές αναμνήσεις κοιτώντας πίσω στο περσινό αγώνα. Με τη νίκη στη κατηγορία, έκανα ένα σημαντικό βήμα για τη κατάκτηση του τίτλου μου στην WRC 2 το 2018 “, δήλωσε ο οδηγός του Skoda Fabia R5.

Ο Rovanperä κατέχει ένα επιβλητικό προβάδισμα 41 βαθμών μετά από τέσσερις νίκες στην κατηγορία, αλλά στερείται της γνώσης για τις εξαντλητικές συνθήκες που υπάρχουν στην Τουρκία.

“Έχω μεγάλο σεβασμό προς τους σκληρούς χωμάτινους δρόμους της Τουρκίας, τους οποίους γνωρίζω μέχρι στιγμής μόνο από τη μελέτη σε βίντεο. Φαίνεται ότι  πρέπει να αποφύγεις διάτρηση ελαστικού. Φυσικά, θα ήθελα να κερδίσω, αλλά ξέρω ότι ο Jan και ο Pavel θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους “, δήλωσε ο Rovanpera.

Ο Gus Greensmith, τρίτος στην κατάταξη, επιστρέφει στην κατηγορία μετά από δύο γύρους που οδηγούσε ένα Ford Fiesta World Rally Car στη θέση του τραυματισμένου Elfyn Evans. Ο Βρετανός θα είναι στο τιμόνι του νέου Fiesta R5 για πρώτη φορά.

Από την πλευρά του ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz έχει μια χρυσή ευκαιρία να πλησιάσει τους πρωταγωνιστές στην WRC 2, και άλλαξε αυτοκίνητο για να δώσει στον εαυτό του μια καλύτερη ευκαιρία. Βρίσκεται πέμπτος, 25 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη Nikolay Gryazin, αλλά με τους τέσσερις πρώτους οδηγούς να απουσιάζουν από την Τουρκία, ο Kajetanowicz θα μπορούσε να καταλάβει το προβάδισμα για τη νίκη. Για να βοηθήσει τις προσπάθειές του, έχει αλλάξει αυτοκίνητο από ένα Volkswagen Polo σε μια Fabia.

“Μετά το Rallye Deutschland αναλύσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα το είδος του αυτοκινήτου που θα οδηγούσαμε και αποφασίσαμε σε ένα Skoda Fabia R5. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Αυτό το αυτοκίνητο είναι αποδεδειγμένο και πολύ πιο ανθεκτικό », εξήγησε ο τριπλός πρωταθλητής Ευρώπης.

Ένας άλλος που ελπίζει να έχει όφελος είναι ο Fabio Andolfi, ο οποίος θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον νέο συνοδηγό του Emanuele Inglesi. Ο τακτικός αναγνώστης των σημειώσεων ταχύτητας Simone Scattolin έσπασε τη λεκάνη του σε τρία σημεία σε ένα ατύχημα στη Γερμανία και παραμένει στο νοσοκομείο στην Ιταλία.

Ο Henning Solberg και ο Marco Bulacia θα πρέπει επίσης να διακριθούν, αλλά όλοι αντιμετωπίζουν μια ισχυρή ομάδα τούρκων οδηγών τους Burak Çukurova, Murat Bostanci, Deniz Fahri, Bugra Banaz και Bora Manyera.