Στοχεύει θέση στο βάθρο ο Filip Mareš

12
04 MARES Filip (CZE), HLOUSEK Jan (CZE), ACCR Czech Rally Team, Skoda Fabia R5, service during the 2019 European Rally Championship Nyiregyhaza Rally in Hungary from november 8 to 10 - Photo Thomas Fenetre / DPPI

Ο Filip Mareš, ο οποίος απολαμβάνει το πρώτο από τα δύο βραβεία από τον προωθητή του ERC Eurosport Events για την εξασφάλιση του τίτλου FIA ERC1 Junior *, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις την πρώτη μέρα του  Ράλι Ουγγαρίας που αποτελεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς 2019 στο ERC.

Ο οδηγός της ACCR της Τσεχίας ξεκινά την σημερινή τελευταία μέρα του αγώνα από την 4η θέση γενικής 6,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Frigyes Turán από την Ουγγαρία. Ο Mareš ήταν τρίτος στο ξεκίνημα της χθεσινής μέρας αλλά στην τελευταία ειδική έχασε χρόνο μετά από πρόβλημα ελαστικού.

“Είχαμε μια παρακέντηση ίσως πέντε ή τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την τελευταία ειδική της ημέρας”, εξήγησε ο Mares. “Είχαμε κάτι λίγο σπασμένο στο τιμόνι αλλά ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς, πολύ δύσκολη, κάτι νέο για εμάς γιατί ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε αυτό το είδος λασπώδης ασφάλτινης επιφάνειας. Αλλά είμαι αισιόδοξος από την άποψή μου ότι είμαστε με τον ίδιο ρυθμό όπως οι ντόπιοι οδηγοί, αν και σίγουρα ο Chris Ingram και ο Alexey Lukyanuk πετούν γι ‘αυτό υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουμε το ρυθμό τους.

“Είμαστε τώρα στην τέταρτη θέση, αλλά εξακολουθούν όλα να είναι εντάξει, θα μπορούσα ακόμα και να είμαι σε ένα βάθρο, επειδή είμαστε σε επαφή με την τρίτη θέση και επίσης ο Chris δεν είναι τόσο πολύ μπροστά μας έτσι είναι ακόμα ανοιχτό το αποτέλεσμα για το βάθρο”.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει επτά συνολικά ειδικές διαδρομές

* Με την επιφύλαξη της επιβεβαίωσης των αποτελεσμάτων από τη FIA