Στοχεύει τη νίκη στην WRC 2 pro ο Kalle Rovanpera

16

Ο νεαρός Kalle Rovanpera στον αγώνα της πατρίδας του το Neste Rally Finland που ξεκινά αύριο έχει σαν μοναδικό στόχο να κερδίσει την τέταρτη φετινή του νίκη στην κατηγορία WRC 2 pro.

Ο 18χρονος οδηγός της Skoda Motorsport διαγωνίστηκε και την περσινή χρονιά στην WRC 2 στην φινλανδία , κερδίζοντας 16 από τις 23 ειδικές διαδρομές, ωστόσο τερμάτισε τέταρτος μετά το χτύπημα που είχε σε ένα βράχο και κατάστρεψε της ανάρτησης του αυτοκινήτου του.

Μετά από τις νίκες φέτος στη Χιλή, την Πορτογαλία και την Ιταλία, ο Rovanperä επιστρέφει στο σπίτι του με ένα πλεονέκτημα 13 βαθμών στην κατάταξη της Fabia R5.

“Μου αρέσει να οδηγώ αυτούς τους γρήγορους και ομαλούς χωματόδρομους στην πατρίδα μου. Αισθάνομαι βέβαιος με το αυτοκίνητο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις φανταστικές ειδικές » , είπε.

Ο Eerik Pietarinen κέρδισε πέρυσι και αποτελεί μέρος της σειράς της τσεχικής ομάδας, δείχνοντας για πρώτη φορά σε διαγωνισμό την Fabia Evo.

“Μου αρέσει το Ράλι Φινλανδία! Φυσικά, είμαι άνετος σε αυτούς τους δρόμους, γιατί εκεί έμαθα να οδηγώ. Αλλά για μένα, είναι επίσης ένα μοναδικό ράλι, όπου χρειάζεστε πολλά κότσια και εμπιστοσύνη για να είστε σε θέση να αποδόσεις 110 % στις ειδικές» , είπε.

Ο Γάλλος Eric Camilli είναι ο αμφισβητίας των Φινλανδών, δίνοντας στο νέο Ford Fiesta R5 το ντεμπούτο του στο WRC.

Ο Pierre-Louis Loubet επιδιώκει επίσης να επεκτείνει μια επιτυχημένη πορεία στην WRC 2 μετά τις επιτυχίες στην Πορτογαλία και την Ιταλία για να καταλάβει την  πρωτοπορία στην βαθμολογία. Παρακολουθεί τον ηγέτη Benito Guerra κατά 18 πόντους, αλλά με την απουσία του οδηγού από το Μεξικό, με πιθανή νίκη ο Γάλλος οδηγός θα προωθήθει στην κορυγή. 

“Η Φινλανδία είναι ένα εξειδικευμένο ράλι στο ημερολόγιο. Απαιτεί πολλή επένδυση, ειδικά διανοητικά, επειδή αναλαμβάνουμε πολλούς κινδύνους. Ο στόχος είναι το βάθρο, αν συμβεί αυτό, συμβαίνει “,  δήλωσε ο πιλότος της Fabia Loubet.

Οι πιο στενοί αντίπαλοι στην μάχη της κατηγορίας στη Φινλανδία είναι ο Takamoto Katsuta (Fiesta) από την Ιαπωνία που είναι τέταρτος στην κατάταξη και ο πέμπτος ο Ρώσος Nikolay Gryazin (Fabia), αλλά όλοι πρέπει να προσέχουν τους σκανδιναβούς οδηγούς.

Ο Henning Solberg της Νορβηγίας (Fabia), οι Φινλανδοί Emil Lindholm (Volkswagen Polo) και ο Jari Huttunen (Hyundai i20), που κέρδισαν την κατηγορία εδώ πριν από δύο χρόνια στην πρώτη εμφάνισή του, και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι WRX Johan Kristoffersson (Polo) είναι μερικές από τις δυνατές συμμετοχές.