Στόχος του Sean Johnston η εμπειρία από τον αγώνα και όχι το αποτέλεσμα

4

Ο οδηγός της ομάδας Saintéloc Junior, Sean Johnston, δήλωσε ότι απολαμβάνει το πρώτο του αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA με ένα αυτοκίνητο R5 μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι είχε τρύπημα ελαστικού στην εναρκτήρια σημερινή ειδική του Ράλι Ουγγαρίας.

Ο Αμερικανός, ο οποίος συνεργάζεται με τη Citroën C3 R5  και τον Βρετανό συνοδηγό Alex Kihurani, έκανε το βήμα από την ERC2 στην κορυφαία κατηγορία αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι 12ος στην κατάταξη μετά από τρείς ειδικές

Μια αριστερή παρακέντηση στην SS2 περιόρισε την πρόοδό του νωρίς, αλλά ο Johnston παραδέχεται ότι αυτή η οπισθοδρόμηση έχει δειώξει οποιαδήποτε πίεση είχε πριν από τον αγώνα.

“Σε αυτό το σημείο φτάνουμε στην κατάταξη, χωρίς να προσπαθούμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν”, δήλωσε ο οδηγός στο Julian Porter του ERC Radio.

“Είμαστε εδώ για να διασκεδάσουμε. Οι δρόμοι ήταν καλυμμένοι με φύλλα και υπήρχε κάποιο σκυρόδεμα που κρύβεται εκεί, οπότε η παρακέντηση ήταν ατυχής. Έχουμε δύο ανταλλακτικά, έτσι είναι εντάξει.”

Ο Johnston επικεντρώνεται στο να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό που ονομάζει «καμπύλη μάθησης» αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο αποδεικνύεται από ένα χαμόγελο στο τέλος της SS3, καθώς παλεύει με το R5 μέσα σε δύσκολες συνθήκες δρόμου.

“Απλά αγαπώ να βρίσκομαι σε αυτόν τον εξοπλισμό, είναι τόσο διασκεδαστικό. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ποτέ η πρόθεση μας αυτό το Σαββατοκύριακο, πιστεύω ότι ο ρυθμός μας στο shakedown και την πρώτη ειδική ήταν πολλά υποσχόμενος, αλλά είμαστε εδώ για να μάθουμε και αυτός είναι ο στόχος μας.”