Στον αγώνα κατά του Covid-19 και η VW Motorsport

205
The component plant in Kassel uses 3D printing for face shield holders.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και πολλές αγωνιστικές ομάδες, χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους ώστε να βοηθήσουν, κυρίως για αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων ή μασκών, που είναι απαραίτητες.

Με την Volkwagen να έχει ήδη θέσει σε λειτουργία τους τρισδιάστατους εκτυπωτές της σε Wolfsburg και Ingolstadt, τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το αγωνιστικό της παρακλάδι, η Volkswagen Motorsport, στο Ανόβερο. Στο εγχείρημα εμπλέκονται ακόμη και οι Audi, Bentley, Bugatti, MAN Truck & Bus, Porsche, Seat, Skoda που ανήκουν στο Volkswagen Group και διαθέτουν συνολικά, περισσότερα από 50 μηχανήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Βλέπεται η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη  και  χάνονται αρκετές χιλιάδες ζωές. Ο Covid-19 έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ανάγκη συστράτευσης με την Volkswagen Motorsport να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης του παράγοντας εξαρτήματα για μάσκες μέσω 3D printing.

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ο προστατευτικός εξοπλισμός έχει μεγάλη σημασία για το υγειονομικό προσωπικό. Προφανώς είμαστε χαρούμενοι που η παραγωγή μας θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό,” δήλωσε ο Διευθυντής της VW Motorsport, Sven Smeets.

Το 3D printing είναι ιδιαίτερα οικείο στη Volkswagen Motorsport, αφού έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για δημιουργία εξαρτημάτων στο αμιγώς ηλεκτρικό ID.R. Το εξάρτημα που κατασκευάζεται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, είναι ένα πλαίσιο που καλύπτεται από διάφανη πλαστική μεμβράνη, δημιουργώντας μια μάσκα προσώπου που καλύπτει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Volkswagen Motorsport, τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο πρόκειται να αποσταλούν στη Μαδρίτη της Ισπανίας, χώρας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, μετρώντας χιλιάδες θύματα.