Στον Hamilton η πρώτη φετινή Pole Position

29

Στον Lewis Hamilton ανήκει η πρώτη pole position του 2018, που είναι και η 73η στην καριέρα του, αλλά και η 7η επί αυστραλιανού εδάφους. Ο Πρωταθλητής ήταν πραγματικά σε δική του κατηγορία, όπως μαρτυρά και η διαφορά των 664 χιλιοστών από τον δεύτερο Kimi Raikkonen. Ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, χωρίς να είναι όσο γρήγορος θα ήθελε σήμερα.

O Hamilton έκλεψε της θέση από τους αντιπάλους του με ένα εκληκτικό χρόνο στον τελευταίο γύρο σε μια επίδειξη των ικανοτήτων του αφήνωντας πίσω του τόσο τις Ferrari όσο και τις Red Bull

Στην τέταρτη θέση ο Max Verstappen, με τον Daniel Ricciardo να ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Η τέταρτη ταχύτερη ομάδα ήταν η Haas, καθώς οι Kevin Magnussen και Romain Grosjean έγραψαν τον έκτο και έβδομο ταχύτερο χρόνο, αντίστοιχα. Στην όγδοη θέση ο Nico Hulkenberg, που κέρδισε οριακά τον Carlos Sainz. Στην δέκατη θέση ο Valtteri Bottas, που είχε ατύχημα στην αρχή του Q3, με αποτέλεσμα να μην σημειώσει χρόνο.

Hamilton και Vettel στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε αντάλλαξαν πειράγματα με τον οδηγό της Mercedes να λέει στον αντίπαλο του της Ferrari « σκουπίστε το χαμόγελο από το πρόσωπο σας» αυτά ως απάντηση προς τους οδηγούς της Ιταλικής ομάδας που νωρίτερα σήμερα στα FP3 είχαν κάνει το 1-2.

Σίγουρα η αυριανή μάχη θα είναι άκρως συναρπαστική και ο αγώνας για τη νίκη θα είναι αρκετά μεγάλος