Συγκλονίζουν οι θάνατοι σε τροχαία στην Ευρώπη το 2018

Θρυνήσαμε συνολικά 25.100 ανθρώπους σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κομισιόν

29

Θλιβεροί είναι οι αριθμοί των θυματων που χάθηκαν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους κατά το 2018 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αν και  λιγότεροι σε σχέση με την χρονιά του 2017 αγγίζοντας ωστόσο σε απόλυτο αριθμό θρυνήσαμε 25.100, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Λιγότεροι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους πέρυσι, αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για να γίνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός”, σύμφωνα με τα νέα προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα για το 2018, τα οποία δημοσίευσε η Κομισιόν.

Σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε μείωση των θανάτων της τάξης του 21%. Εντούτοις, σε σύγκριση με το 2017, το ποσοστό περιορίζεται στο μόλις 1%. Με μέσο όρο 49 θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους, οι δρόμοι της Ευρώπης εξακολουθούν να θεωρούνται, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή, «μακράν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο». Μολα ταύτα, το μικρό ποσοστό μείωσης σε σχέση με το 2017 καταδεικνύει πως η ΕΕ βρίσκεται ακόμα μακριά από την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει για μείωση κατά το ήμισυ των θανάτων σε τροχαία ατυχήματα εώς το 2020.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και με την κοινή λογική, όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη ταχείας δράσης των κρατών μελών και ολόκληρης της κοινότητας για την περαιτέρω μείωση των ανθρωπο-θυσιών στην άσφαλτο στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Κατά την Κομιισόν αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για ταχεία ανάληψη δράσης από τα κράτη μέλη και από ολόκληρο τον τομέα της οδικής ασφάλειας για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου δράσης της ΕΕ για την οδική ασφάλεια.

Στην Κύπρο καταγράφονται 73 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού το 2010, 62 το 2017, 57 το 2018, ετήσια μείωση -8% και συνολική -18%. Στην Ελλάδα αντίστοιχα τα ποσοστά είναι 113 θάνατοι ανά εκατομμύριο το 2010, 68 το 2017, 64 το 2018, με με μείωση -6% ετησιώς και -45% συνολικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν για την πλειοψηφία των κρατών μελών, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν κάτω από 60 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους το 2018.

Οι χώρες της ΕΕ με τα καλύτερα αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια το 2018 ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (28 θανάτους / εκατομμύριο κάτοικοι), η Δανία (30), η Ιρλανδία (31) και η Σουηδία (32 ).

Οι χώρες με μέση μείωση των τροχαίων θανάτων από το 2017 έως το 2018 ήταν η Σλοβενία ​​(-13%), η Λιθουανία (-11%), η Βουλγαρία (-9%) και η Σλοβακία και η Κύπρος (από -8%).

Μόνο δύο κράτη μέλη της ΕΕ κατέγραψαν ποσοστό θνησιμότητας άνω των 80 θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, έναντι 7 το 2010. Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ήταν η Ρουμανία (96 θανάτους / εκατομμύριο κάτοικοι ), η Βουλγαρία (88 ), η Λετονία (78 εκατομμύρια) και η Κροατία (77).

Η Κομισιόν επισημαίνει ότι περιλαμβάνεται και ένας μεγάλος αριθμός ευάλωτων χρηστών των οδών: πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές και ηλικιωμένοι, ιδίως στις αστικές περιοχές, ομάδες που αναμένεται να αντιπροσωπεύουν στο μέλλον μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών των οδών και θα απαιτήσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Εκτός από τους θανατηφόρους τραυματισμούς, η ΕΕ επικεντρώνεται επίσης στους σοβαρά τραυματίες: εκτιμάται ότι, για κάθε θάνατο στο δρόμο, πέντε περισσότεροι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά στους δρόμους της ΕΕ πέρυσι σε περίπου 135.000.

Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος για τις Μεταφορές, Violeta Bulc, δήλωσε:

«Αν και φυσικά καλωσορίζω κάθε μείωση των αριθμών των θανάτων στον τομέα των οδικών μεταφορών, ακόμα και ένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός. Καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το “Vision Zero”, για μηδενικούς δηλαδή θανάτους μέχρι το 2050, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλα τα κράτη μέλη, καθώς και με το κοινοβούλιο και την κοινότητα οδικής ασφάλειας, για να παρέχουμε το επίπεδο ασφάλειας που απαιτούν και αξίζουν οι πολίτες της ΕΕ».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια των οχημάτων και των υποδομών και αμφότερα συμφωνήθηκαν από το Κοινοβούλιο στις αρχές του 2019. Όσον αφορά τις υποδομές, θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των επικίνδυνων σημείων για όλους τους αυτοκινητοδρόμους και τους πρωτεύοντες δρόμους και οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου (πεζοί, ποδηλάτες κοκ) θα πρέπει να λαμβάνονται συστηματικά υπόψη σε όλες τις αξιολογήσεις ασφαλείας, τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις. Όσον αφορά τα οχήματα, θα συμπεριληφθούν σε αυτά ορισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, όπως τα Intelligent Speed Assistance που θα βοηθήσουν τους οδηγούς στην τήρηση του ορίου ταχύτητας καθώς και άλλες νέες τεχνολογίες όπως το Αυτόματο Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης.