Συλλεκτικές DBZ Centenary Collection από την Aston Martin και Zagato

Θα παραχθούν 19 μόνο μοντέλα στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων του Ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Zagato

28

Θα παραχθούν 19 μόνο μοντέλα στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων του Ιταλικού σχεδιαστικού οίκου Zagato

Ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Zagato συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής και η Aston Martin μαζί με το Zagato θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στην επέτειο αυτή της ιταλικής εταιρείας δημοσίευσαν μια σειρά από σκίτσα και πληροφορίες για την DBZ Centenary Collection.

Θα είναι ένα συλλεκτικό τετράτροχο που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή μόνο σε 19 κομμάτια σε δυό μοντέλα την  DB4 GT Zagato Continuation και την DBΖ Zagato Continuations. Η τιμή αυτών των συλλεκτικών μοντέλων θα ξεκινά από τα 6 εκατομμύρια στερλίνες και θα αποτελούν μέρος τους προγράμματος DBZ Centenary Collection και θα δημιουργηθούν με βάση την κλασική DBS GT Zagato  «μιμούμενα» πολλά από τα σχεδιαστικά της γνωρίσματα. Θα βασίζονται όμως στα μηχανικά μέρη της Aston Martin DBS Superleggera (twin-turbo V12 5,2 λίτρων).

Από τα σκίτσα που έχουν δωθεί στην δημοσιότητα διαφαίνεται ότι το μοντέλο διατηρεί τα παραδοσιακά φουσκώματα στην οροφή, τα οποία επεκτείνονται προς την ουρά αλλά και στο μακρύ καπό.

Μπροστά, η γρίλια της Aston Martin καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα στα πρότυπα της DB7 Zagato. Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι έντονες καμπύλες που διαμορφώνονται από την χαραρακτηριστική εσοχή, αλλά και η γραμμή των παραθύρων που δένει αρμονικά με τον καμπύλο ανεμοθώρακα.

Στο πίσω μέρος το ιδιαίτερο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει στην σειρά πρωτοτύπων Aston Martin Vanguish Zagato (2016-2017) ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία πίσω γυαλιού.

Στα μηχανικά μέρη δεν εντοπίζονται διαφορές σε σχέση με την DBS Superleggera. Έτσι ο γνωστός V12 κινητήρας των 5,2 λίτρων εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του αποδίδοντας και στην περίπτωση της DBS GT Zagato 725 ίππους.

Ο Marek Reichman, αντιπρόεδρος και CCO της Aston Martin Lagonda δήλωσε: “Στην DB4 GT Zagato Continuation, έχουμε ένα από τα πιο όμορφα και αναγνωρίσημα κομμάτια στην ιστορία του σχεδιασμού αυτοκινήτου. Το να δημιουργήσουμε ένα όχημα να μπορεί να σταθεί δίπλα της ήταν πάντα μια πρόκληση αλλά και ένα ισχυρό κίνητρο για εμάς. Οι σχεδιαστικές ομάδες της Aston Martin και του Zagato κατάφεραν κάτι πολύ σπουδαίο, παίρνοντας την ήδη υπέροχη DBS Superleggera και δημιουργώντας ένα γλυπτό που διατηρεί την ταυτότητά του ως Aston Martin αλλά την εκφράζει με τον τρόπο που μόνο ένα Zagato μπορεί. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα σπάνια, είναι η σύγχρονη μετενσάρκωση ενός διαχρονικού και εικονικού σχεδίου.”

Η Aston Martin ξεκαθάρισε πως η νέα DBS GT Zagato που θα παραχθεί στα κεντρικά της εταιρείας στο Gaydon, θα διατεθεί μόνο στα πλαίσια του DBZ Centenary Collection, δηλαδή σε “προσφορά πακέτου” με τις 19 DB4 Zagato Continuations να προσφέρονται στην τιμή που προαναφέραμε των 6 εκατομμυρίων στερλινών χωρίς φόρους και τέλη εγραφής. Οι πρώτες παραδόσεις της DB4 GT Zagato Continuation θα ξεκινήσουν το τέταρτο τετράμηνο του 2019, ενώ η DBS GT Zagato θα ακολουθήσει ένα χρόνο μετά, στα τέλη του 2020.