Συναρπαστική προβλέπεται η μάχη στην ERC2 στο Ράλι Κύπρος

81
40 ALONSO Juan Carlo (arg), MONASTEROLO Juan Pablo (arg), MITSUBISHI LANCER EVO X, action during the 2018 European Rally Championship ERC Azores rally, from March 22 to 24, at Ponta Delgada Portugal - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει η κατηγορία ERC 2 στο Ράλι Κύπρος που αποτελεί τον προτελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2019 όπου αναμένεται μια συναρπαστική μάχη για το ποιός θα την κερδίσει

32 Juan Carlos ALONSO (ITA), Juan Pablo MONASTEROLO (ARG), Mitsubishi Lancer Evo X, starting podium ambiance during the 2019 European Rally Championship ERC Barum rally, from August 16 to 18, at Zlin, Czech Republic – Photo Thomas Fenetre / DPPI

 Έξι συνολικά οδηγοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι σε αυτή τη συναρπαστική μάχη με επικεφαλής τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της κατηγορίας τον Juan Carlos Alonso από την Αργεντινή που ελπίζει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος στην κατηγορία καθώς ο κυριότερος του αντίπαλος ο ιταλός Zelindo Melegari δεν λαμβάνει μέρος στην Κύπρο μετά τον τραυματισμό που είχε στον αγώνα στη Τσέχικη Δημοκρατία.

Ο Melegari και ο συνοδηγός του Bonato στο Νοσοκομείο στη Τσεχική Δημοκρατία αμέσως μετά το τραυματισμό τους στον προηγούμενο αγώνα. Το πλήρωμα βρίσκεται εδώ και μέρες στην Ιταλία όπου κάνει την αποθεραπεία του

Ο συμπατριώτης μας Πέτρος Παντελή περσινός νικητής του ERC2 θα επιδειώξη να επαναλάβει τον θρίαμβο του καθώς είναι καλός γνώστης των ειδικών διαδρομών και των συνθηκών του αγώνα έχοντας για συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου.

Οι περσινοί νικητές της ERC2 στο Ράλι Κύπρος Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου κατα την απονομή των επάθλων

Θα έχουν όμως ως κύριους ανταγωνιστές τους Mshari Althefiri και τον Ρώσσο Dmitry Feofanov που έδειξαν υποσχέσεις στην ERC2 νωρίτερα φέτος σε αγώνες του πρωταθλήματος ERC.

Ο ρώσσος οδηγός Dmitry Feofanov από τη συμμετοχή του στον αγώνα της Λετονίας νωρίτερα φέτος

Ανάμεσα στους οδηγούς που προαναφέραμε θα πρέπει να προστεθούν και οι Αντώνης Χιλιμιντρής που θα έχει για συνοδηγό του τον Στέλιο Ηλία και ο Λούης Παπαγεωργίου που θα τρέξει με τον Αβραάμ Νικολάου που συμπληρώνουν τον κατάλογο των οδηγών της κατηγορίας ERC2.


Από προηγούμενη συμμετοχή του σε αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φέτος ο Mshari Althefiri

Ο Παπαγεωργίου θα είναι ο μοναδικός οδηγός που δεν θα τρέξει με  Mitsubishi Lancer Evolution X, αλλά με το παλαιότερο μοντέλο Evolution IX.

Ως γνωστό το Ράλι Κύπρος θα πραγματοποιηθεί 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση του αγώνα την Λευκωσία σε εξολοκλήρου χωμάτινες ειδικές διαδρομές.

Ο Αντώνης Χιλιμίντρης θα είναι μέρος της φετινής μάχης για την κατηγορία ERC2 έχοντας για συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία. Η φωτογραφία είναι αρχείου από παλαιότερη του συμμετοχή στο Ράλι Φοινικούδων.

Να τονίσουμε ότι η αναφορά αυτή γίνεται αποκλειστικά για τα πληρώματα που έχουν δηλώθει για τον αγώνα στην κατηγορία ERC2. Αρκετά είναι τα Κυπριακά πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα και τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στην λίστα των 44 συμμετοχών του Ράλι Κύπρος για τους οποίους θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε άλλη μας αναφορά.

Ο Λούης Παπαγεωργίου σε προηγούμενη του συμμετοχή στο Ράλι Κύπρος με αυτοκίνητο Subaru Impreza. Φέτος ο οδηγός θα τρέξει με τον Αβραάμ Νικολάου συνοδηγό σε ένα Mitsubishi Lancer Evo IX

Τέλος να τονίσουμε ότι το Ράλι Κύπρος για μιά ακόμη χρονιά αποτελεί τον μοναδικό αγώνα που προσμετρά σε δυό περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου το ERC FIA2019 και το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής MERC FIA 2019.

Το Ράλι Κύπρος θα προσμετρήσει επίσης και ως διπλός αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι με την κάθε μέρα του αγώνα να αποτελεί ξεχωριστό αγώνα και από όσα γνωρίζουμε αρκετά είναι τα πληρώματα τα οποία θα τρέξουν για το τοπικό πρωτάθλημα και ακόμη δεν έχει δωθεί στην δημοσιότητα η λίστα συμμετοχών για τα ταπικά πρωταθλήματα ως επίσης δεν έχει δωθεί και η ξεχωριστή λίστα για τα πληρώματα που θα διαγωνιστούν για τους βαθμούς του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλι.