Συναρπαστικό με τιτάνιες μάχες θα είναι το φινάλε

56

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 το Ράλι Μόντε Κάρλο περνά σήμερα στην τελευταία του μέρα που περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές γεμάτες δράση.

Λόγω της φύσης του σημερινού τελικού σκέλους του αγώνα αλλά και των ειδικών κανονισμών του αγώνα που θα ξεκινήσει για τον τερματισμό στο Μονακό, τα πληρώματα που αποσύρθηκαν τον Σάββατο οι Mikkelsen, Lappi και Evans, δεν θα επαναρχίσουν σήμερα.

Όπως έχει η κατάσταση θα υπάρχει μια μεγάλη μάχη για την τελική επικράτηση και τη νίκη ανάμεσα Sébastien Ogier και Thierry Neuville. Ο περσινός πρωταθλητής Ogier κατέχει ένα λεπτό προβάδισμα, μόλις 4,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Βέλγο ανταγωνιστή του. Θα υπάρχει όμως μια τιτάνια μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Sébastien Loeb κατέχει τη θέση αυτή προσωρινά, αλλά το δίδιμο της Toyota Jari-Matti Latvala και Ott Tänak είναι αντίστοιχα 2,3 δευτ. Και 15,0 δευτερόλεπτα πίσω του και σίγουρα θα τα δώσουν όλα για όλα.

Όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενη μας αναφορά η αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος για τον Gus Greensmith θα φέρει το Βρετανός στη νίκη της WRC 2 Pro καθώς κατέχει περισσότερα από 14 λεπτά προβάδισμα από τον Kalle Rovanperä.

Ο πρωτοπόρος Yoann Bonato με 1m 23.6sec. στην WRC 2 τον φέρνει κοντά στη νίκη αλλά η κατηγορία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο ανάμεσα Guillaume de Mevius και Adrien Fourmaux. Που του χωρίζει μια διαφορά μόνο 5.2 δευτερόλεπτα.

Δύο ειδικές που θα τρέχουν δύο φορές συνθέτουν το σημερινό πρόγραμμα του αγώνα.  Η δράση αρχίζει με την ειδική La Bollène-Vésubie – Peïra-Cava (18.41 χλμ.) Και το La Cabanette – Col de Μπράους (13,58 χιλιόμετρα). Οι δύο ειδικές θα επαναληφθούν και πάλι με την τελευταία να τρέχει ως η φάση Live TV Power Ending που θα προσφέρει έξτρα βαθμούς στους πρώτου πέντε ταχύτερους οδηγούς.

Καινοτομία της σημερινής μέρα με τους ειδικού κανονισμούς του αγώνα δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο σέρβις έτσι ώστε τα πληρώματα θα πρέπει να το παίξουν προσεκτικά καθώς δεν υπάρχουν ευκαιρίες για αποκατάσταση των ζημιών μετά τις δύο πρωινές ειδικές.

Η σειρά με την οποία θα περνούν από τις ειδικές οι διαγωνιζόμενοι είναι: 1. Tidemand 2. Suninen 3. Meeke 4. Tänak 5. Latvala 6. Loeb 7. Neuville 8. Ogier.

Όσο για τις καιρικές συνθήκες θα είναι ελαφρώς πιο ζεστός σήμερα στο Μονακό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι πολύ πιο κρύο ενώ και πάλι ο πάγος θα παίξει το ρόλο του στις τελευταίες μάχες της ημέρας.