Συνέχεια με Ράλι Γύρος της Κύπρου

82

Το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι Psaltis Eneos 2019 συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου με το Ράλι Γύρος της Κύπρου.

Συνολικά 35 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα που διοργανώνει ό Όμιλος Φίλος Αυτοκινήτου. Ανάμεσα τους βρίσκεται η αφρόκρεμα των κυπρίων οδηγών που υπόσχονται να προσφέρουν έντονο ανταγωνισμό και πλούσιο θέαμα.

Η πολύ μικρή διαφορά των 3 δευτερολέπτων που έκρινε το νικητή στην πρεμιέρα Αλέξανδρο Τσουλόφτα στο Ράλι Ανατολικό Σαφάρι στο Παραλίμνι προσδίδει μια συναρπαστική μάχη. Πέραν από τις μάχες στους οδηγούς με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 θα γίνουν φοβερές μάχες ανάμεσα και στους οδηγούς των Mitsubishi Lancer.

Συνολικά 13 συμμετοχές περιλαμβάνονται στην δικήνητη κατηγορία που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρων και εκεί θα γίνουν δυνατές μάχες για την επικράτηση.

Ο διήμερος αγώνας θα καλύψει συνολική απόσταση 493 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 96 χλμ θα είναι αγωνιστηκά και θα περιλαμβάνουν 8 συνολικά ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) .

Αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα από την περιοχή Σταυρού (Οκτάγωνο) στο Στρόβολο. Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα την πρώτη μέρα θα έχουν να καλύψουν μια διαδρομή 263.11 χλμ με τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυό επαναλαμβανόμενες) με ενδιάμεσο σταθμό για σέρβις.

Οι ειδικές διαδρομές θα εξελιχθούν στην περιοχή Ασίνου – Σπήλια – Κούρδαλι.

Η αρχή θα γίνει με την ειδική Ασίνου – Σπήλια 14.81 χλμ που θα ξεκινήσει το πρώτο αυτοκίνητο στις 10:58. Θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή Κούρδαλι – Ασίνου 14,84 χλμ με το πρώτο αυτοκίνητο να αρχίζει την ειδική 11:51.

Το πρώτο σκέλος του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί στις 13:06 όπου θα γίνει ανασυγκρότηση και θα ακολουθήσει σέρβις για 30 λεπτά στην Λευκωσία στο χώρο του Μακαρίου Σταδίου και θα επαναληφθεί το σκέλος με το πρώτο πλήρωμα να ξεκινά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική στην Ασίνου στις 14:54 και από την ειδική στα Κούρδαλι στις 15: 47.

Η ολοκλήρωση της πρώτης μέρας θα γίνει στις 17:02 με το πρώτο πλήρωμα να φτάνει στο χώρο ανασυγκρότησης και διανυκτέρευσης στο Μακάριο Στάδιο.

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο αγώνας με ακόμη τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυό επαναλαμβανόμενες) στην περιοχή του Μαχαιρά.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 9:30 και τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τον Λυθροδόντα όπου θα ξεκινήσει η πρώτη ειδική της ημέρας Λυθροδόντα- Μάντρα Καμπιού 10.02 χλμ με το πρώτο πλήρωμα να ξεκινά στις 10:38. Θα ακολουθήσει η ειδική διαδρομή Πολιτικό – Μαχαιράς 8.13χλμ που αρχίζει στις 11:31.

Οι διαγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στο χώρο του Μακάριου Σταδίου για ανασυγκρότηση και ενδιάμεσω σέρβις και θα περάσουν από τις ειδικές που προαναφέραμε προηγουμένος στις 14:14 και 15:07 αντίστοιχα ενώ ο τερματισμό του αγώνα αναμένεται να γίνεις στις 16:30 στο σημείο εκκίνησης στην περιοχή του Σταυρού στο Στρόβολο όπου και θα ακολουθήσει και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Όπως προαναφέραμε τον εναρκτήριο αγώνα στο Παραλίμνι κέρδισε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με τον Αντώνη Χρυσοστόμου με το Citroen DS3 R5 με 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τους περσινούς πρωταθλητές Γαλαταριώτη / Ιωάννου.

Στην 3η θέση τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου ακολουθούμενοι από τους αδελφούς Εγγλέζου τον Παναγιώτη Γιάγκου και Σταύρο Αντωνίου που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν με την ακόλουθη σειρά οι Γιώργος Παφίτης, Λιμνιώτης, Μιχάλης Ποσείδιας και Γιάγκος Γιάγκου.