Συνέχεια στο ναό της ταχύτητας για την F1

31

Καθώς κορυφώνεται το ενδιαφέρων του φετινού πρωταθλήματος στην Formula 1 η συνέχεια μεταφέρεται στο ναό της ταχύτητας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Monza είναι μια από τις πιο ιστορικές πίστες στο motorsport, και η 3η πίστα που κατασκευάστηκε για αγώνες το 1922 μετά τις πίστες του Brooklands και την Indianapolis και έχει μία μοναδική θέση στην Formula 1. Οι μεγάλες ευθείες της που συνδυάζονται με αρκετά τεχνικές καμπές υψηλής και μέσης ταχύτητας συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που όμοιό του δύσκολα θα δούμε σε άλλη πίστα.

Αν και αγγίζει τα 5,7 χλμ σε μήκος, η ταχύτητα που πιάνουν τα μονοθέσια, ειδικά τα τελευταία χρόνια των υβριδικών μονάδων ισχύος, κάνουν τον γύρο να μοιάζει μικρότερος, να «ρέει». Οι ευκαιρίες για προσπεράσματα πριν την 1η  στροφή Variante που οδηγεί την Curva Grande, οι δύο Lesmo που θέλουν αφοσίωση και προσοχή στο τιμόνι, η Ascari που είναι από τις πιο εντυπωσιακές στροφές του πρωταθλήματος, ενώ και η Parabolica που κλείνει τον γύρο ιδανικά συμπληρώνουν έναν γύρο στο σπίτι της Scuderia.

Ναι είναι το σπίτι της Scuderia, και αν σκεφτεί κανείς τους χιλιάδες tifosi που βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο, είτε στις καλές χρονιές της αγαπημένης τους ομάδας, είτε στις άσχημες, τότε που μπορεί να μην έχει καμία ελπίδα για τη νίκη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αείμνηστος Enzo Ferrari τόνιζε πως στη Monza η ομάδα του πρέπει πάντα να έχει το κάτι παραπάνω.

Μέσα στα 67 χρόνια παρουσίας της πίστας στο πρόγραμμα, δεν έλειψαν κι οι μάχες, τα ρεκόρ υψηλότερης μέσης ωριαίας ταχύτητας από τον J.P. Montoya το 2004, οι δραματικές στιγμές, με τον Michael Schumacher, που είναι και ο πολυνίκης οδηγώς με πέντε νίκες, να αποκαλύπτει μετά τον αγώνα το 2006 ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ενώ στις κορυφαίες στιγμές του αγώνα ανήκει και το GP του 1988, όταν οι δύο Ferrari των Gerhard Berger και Michele Alboreto έκαναν το 1 – 2, στο πρώτο αγωνιστικό τριήμερο μετά τον θάνατο του Commendatore.

Αγωνιστικά, η πίστα έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις από τις μονάδες ισχύος, κάτι που στη θεωρία δίνει ένα προβάδισμα στη Mercedes, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι οι Γερμανοί θα μπορούν να τρέξουν καίγοντας 1.2 λίτρα λαδιού ανά 100 χλμ, καθώς έφεραν νέο μοτέρ στο Spa και πρόλαβαν την επιβολή του νέου κανονισμού, την ώρα που οι υπόλοιποι θα καίνε 0,9 λ. λαδιού ανά 100 χλμ. Το «παραθυράκι» στους κανονισμούς μπορεί να είναι προς όφελος των πρωταθλητών.

Με την διαφορά των Sebastian Vettel και Lewis Hamilton στους 7 βαθμούς, μία πιθανή επανάληψη του αποτελέσματος του Spa θα τους φέρει ισόβαθμους. Μονόδρομος για τον οδηγό της Ferrari να βρεθεί μπροστά από τον Βρετανό. Μονόδρομος για τον Hamilton να πάρει τη νίκη.

‘Όπως προαναφέραμε και στην αρχή η πίστα της Monza είναι από τις ιστορικότερες πίστες του πρωταθλήματος και φιλοξενεί αγώνες από το 1950. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 5,793 χλμ και σε κάθε αγώνα οι διαγωνιζόμενοι είναι αναγκασμένοι να καλύψουν 53 συνολικά γύρους.

Ο Michael Schumacher είναι ο πιλότος που μετρά τις περισσότερες νίκες 5 στο σύνολο ενώ ο  Rubens Barrichello είναι ο οδηγός που κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου pole position από το 2004 με χρόνο 1m20.089s, 161.802 mph.

Τις περισσότερες νίκες στους κατασκευαστές μετρά η Ferrari, 19 στο σύνολο. Στο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε οι δυό ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι από αγώνες το 1925. Υπενθυμίζουμε ότι η πίστα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1922 και φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα στις 10 Σεπτεμβρίου του ιδίου χρόνου