Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Oliver Solberg

100
Oliver Solberg (N) and Aaron Johnston (GB) celebrating victory with family and team

Ο Νορβηγός Oliver Solberg που έγινε ο νεαρότερος οδηγός που κέρδισε αγώνα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, όταν κέρδισε το φετινό Rally Liepāja σε ηλικία μόλις 17 ετών, έχει περισσότερους λόγους να γιορτάζει αυτή την εβδομάδα και συνεχίζει να γράφει ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Έχοντας ως συνοδηγό τονAaron Johnston, ο Solberg Jr σε ένα Volkswagen Polo GTI R5 έλαβαν μέρος στο Lõuna-Eesti Ralli το περασμένο Σαββατοκύριακο, το οποίο κέρδισαν και ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει δυό τίτλους της Βαλτικής και της Λετονίας.

Oliver Solberg (N), Aaron Johnston (GB), Volkswagen Polo GTI R5 #6, ERC, Latvian Rally Championship, Lõuna-Eesti Ralli (EST), 30-31 August 2019

“Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο το αυτοκίνητο και η ομάδα ήταν τέλεια “, δήλωσε ο Solberg jr, γιος του πρωταθλητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2003, Petter Solberg.

Ο Solberg Jr, ο οποίος έχασε την νίκη με διαφορά 3.9 δευτερόλεπτα σε ένα Παγκόσμιο Ράλι που οργάνωσαν οι Εσθονοί Georg Gross και Raigo Mölder φέτος μπορεί επίσης να προσθέσει και τον εσθονικό τίτλο στο ήδη εντυπωσιακό βιογραφικό του. Ο έφηβος οδηγός βρίσκεται επικεφαλής στην κατάταξη οδηγών καθώς απομένει ένας μόνο αγώνας το Saaremaa Rally που θα πραγματοποιηθεί 11-12 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες:  Volkswagen Motorsport