Συνεχίζεται η πτωτική τάση των πωλήσεων της GM στην Κίνα

13

Συνεχίζεται η πτωτική τάση των πωλήσεων της GM στην Κίνα

Η General Motors Co την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου είδε τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στην Κίνα να μειώνονται κατά 17,5%, ως επακόλουθο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Κίνα – ΗΠΑ . Από αυτή την οικονομική επιβράδυνση που επικρατεί το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η GM παρέδωσε 689.531 οχήματα στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Η πτώση για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πέμπτη συνεχόμενη πτώση των πωλήσεων για την GM στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Παρέδωσε 2,26 εκατομμύρια οχήματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Reuters.

Καθώς οι πωλήσεις της GM και της Ford Motor Co στην Κίνα παρουσιάζονται μειωμένες σε ψηλά ποσοστά, το μερίδιο των εταιρειών αυτοκινήτων στις συνολικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκε στο 9,5% σύμφωνα με την  Ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Την ίδια περίοδο, το μερίδιο των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 23,8% από 21,6% ενώ και οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αύξησαν το μερίδιο τους στο 21,7% από 18,3%.

Στην Κίνα, η GM έχει μια κοινή επιχείρηση με την SAIC Motor Corp στην οποία κατασκευάζονται τα Buick, Chevrolet και Cadillac. Έχει επίσης μια άλλη συνεργασία με την SAIC και την Guangxi Automobile Group, στην οποία έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλότερου επιπέδου.

Η GM, η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα από τις πωλήσεις, πούλησε 3,64 εκατομμύρια μονάδες στην Κίνα πέρυσι, από 4,04 μονάδες το 2017.

Οι πωλήσεις της προσιτής μάρκας Baojun της GM μειώθηκαν κατά 34,9% για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της Buick μειώθηκαν κατά 20,6%. Όμως, οι πωλήσεις της μάρκας Cadillac ξεπέρασαν το 10,9%.

Οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990 και αναμένεται να μειωθούν και φέτος. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,9% τον Αύγουστο από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, δήλωσε η CAAM.

Ένας υπάλληλος της ένωσης δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα επόμενα τρία χρόνια η βιομηχανία θα μπορούσε να δει “χαμηλή ή μικρή αρνητική ανάπτυξη”.

Η CAAM αναμένεται να ανακοινώσει τις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου την επόμενη εβδομάδα.