Συνεχίζεται η στήριξη στο Filip Mareš από την Autoclub για το ERC

Θεωρείται ως η μεγάλη ελπίδα της Τσεχικής Δημοκρατίας μελλοντικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και υποστηρίζεται και πάλι από την ομοσπονδία μηχανοκίνητων αθλημάτων της χώρας του.

33

Στην πρωτεύουσα της Πράγας νωρίτερα σήμερα, το Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του 27χρονου ταλέντου από την Mlada Boleslav, του Filip Mareš που θα λάβει μέρος στα Τσεχικά και FIA Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ράλι με το ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM και ACCR Czech Team  αντίστοιχα.

Η ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM είναι μια συμμαχία μεταξύ του Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας, της ŠKODA Auto και της Autocentrala, ενός τσεχικού δικτύου αντιπροσώπων της ŠKODA. Η Kresta Racing του Roman Kresta θα υποστηρίξει τον Mares και τον συνοδηγό του Jan Hloušek σε ένα ŠKODA Fabia R5 σε μια εκστρατεία στο ERC1 Junior, που θα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, που θα συμμετέχει παράλληλα σε μια μεγάλη επίθεση στο τσεχικό πρωτάθλημα. Η Michelin είναι ένας νέος εταίρος υποστήριξης της ομάδς για το 2019.

Παρέχοντας στον Mares και Hloušek την ευκαιρία να αποδείξουν το ταλέντο τους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, το Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας μπορεί να επαινεθεί για τις προσπάθειές του να βοηθήσει τους νέους οδηγούς να προχωρήσουν στον αθλητισμό, όταν περιορισμένα οικονομικά θα τους είχαν παρεμποδίσει .

Με τη στήριξη του Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας, ο Mares προκάλεσε το 2017 τον τίτλο του Under-27 ERC Junior Pirelli που υποστηρίχθηκε από το Pirelli. Παρά την πρώτη του σεζόν διεθνούς ανταγωνισμού, διακρίθηκε τελικά με την 3η θέση στο πρωτάθλημα. 

Η ανταμοιβή του για το 2018 ήταν ένα βήμα προς μια ŠKODA Fabia R5 για μια εκστρατεία στη τσεχική διοργάνωση, καθώς και για επιλεγμένους αγώνες του ERC, στην πρώτη σε ένα τριετές πρόγραμμα.

«Η περασμένη σεζόν ήταν κυρίως για την εκμάθηση και την εξοικείωση με ένα νέο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Mares. “Φέτος θα θέλαμε να δείξουμε την ποιότητα μας και να αγωνιζόμαστε τακτικά για κορυφαίες θέσεις. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ασχολήθηκα με το στυλ οδήγησης μου, μια κατεύθυνση βελτίωσης που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για τους δύο τελευταίους αγώνες στο χώμα στο ERC πέρυσι. Φυσικά δουλεύουμε επίσης σε γυμναστήρια και pacenotes, αλλά τώρα θα φτάσουμε στην τελευταία φάση της προετοιμασίας για να προετοιμαστούμε στο μέγιστο για τον πρώτο γύρο του τσεχικού πρωταθλήματος, το Rally Valašská “.

Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Τσεχική Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει τα νέα ταλέντα και την επιστροφή του Filip Mareš στο ERC1 Junior. “Το Autoclub της Τσεχικής Δημοκρατίας πρέπει να επικροτηθεί για αυτό που κάνουν για να βοηθήσει νεαρά ταλέντα και είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζουν ότι το ERC είναι μια ιδανική πλατφόρμα για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Filip και του Jan”.

Ο Mareš είναι ένας από τους πολλούς απόφοιτους του ERC Junior που έχουν αποκτήσει εμπειρία σε αυτοκίνητα R5. Άλλοι περιλαμβάνουν τον Fabio Andolfi, τον Emil Bergkvist, τον Jan Černý, τον Marijan Griebel, τον Nikolay Gryazin, τον Jari Huttunen, τον Chris Ingram, τον Stéphane Lefebvre, την Tamara Molinaro, τον Łukasz Pieniazek, τον Ralfs Sirmacis και τον Aleks Zawada.

Το Kowax Valašská Rally ValMez ανοίγει την περίοδο του τσεχικού πρωταθλήματος από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου.