Συνεχίζει την κυριαρχία του ο Mikkelsen

Στην δεύτερη θέση ο Thierry Neuville με την συμπλήρωση του πρωινού σκέλους του αγώνα

32

Με την συμπλήρωση του πρωινού σκέλους της σημερινής μέρας συνεχίζει την κυριαρχία του στο Ράλι Ιταλίας στην Σαρδηνία ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen.

Έχει πλεονέκτημα 14,0 δευτερόλεπτα μετά από τέσσερις ειδικές διαδρομές βρεγμένες και σε πολλά σημεία λασπωμένες μετά από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπεσαν νωρίς το πρωί κάνωντας τις συνθήκες του αγώνα ακόμη πιο δύσκολες για οδηγούς και ομάδες.

Με την εκκίνηση του αγώνα το πρωί κέρδισε τις δυό πρώτες ειδικές και πήρε προβάδισμα συνέχισε την κυριαρχία του με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική 4 των 14,14km Tergu – Osilo και τον τρίτο χρόνο στο πρώτο πέρασμα από την Monte Baranta SS5 και έφτασε στο ενδιάμεσο σέρβις δηλώνοντας:

“Ήταν ένα υπέροχο πρωινό. Καταφέραμε να κάνουμε μια διαφορά στην πρώτη ειδική και αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε καλά. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και έχουμε ένα καλό προβάδισμα με τον Thierry να είναι πίσω μαζί μας. Οι δρόμοι θα στεγνώσουν σήμερα το απόγευμα, αλλά θα στεγνώσουν αρκετά ώστε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά ελαστικά; Δεν είμαι σίγουρος” , είπε.

Ο Neuville ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος φοβόταν αρκετά καθώς θα άνοιγε το δρόμο στις παραδοσιακά ξηρές και σφηκτές ειδικές διαδρομές της Σαρδηνίας με επικάλυψη από ολισθηρές χαλαρές πέτρες στην επιφάνεια. Η βροχή ήταν που ήθελε και τον ευνόησε αφάνταστα, καθώς οι συνθήκες στράφηκαν προς όφελος των πληρωμάτων που ξεκινούσαν νωρίς. Επωθελήθηκε από αυτό, κερδίζοντας και την 5η ειδική στο Monte Baranta.

“Νόμιζα ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να βρεθώ στην κορυφή σε μια από τις οκτώ ειδικές της μέρας. Η βροχή μας βοήθησε πραγματικά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος καθαρισμός στις ειδικές. Έσπρωξα πολύ σκληρά και υπήρχαν λίγες στιγμές, οπότε ίσως χρειαζόμαστε λίγο να ηρεμήσουμε», είπε.

Ο Ott Tänak βρίσκεται + 2.4 δευτερόλεπτα αόμη πιο πίσω στην τρίτη θέση, ο Εσθονός αγωνιζόταν να βρει έναν τέλειο ρυθμό στο Yaris του στους σφιχτούς και στριφτούς δρόμους. Εντούτοις, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική Tergu – Osilo.

Οι οδηγοί της M-Sport Ford, Teemu Suninen και Sébastien Ogier, ακολουθούν στις επόμενες θέσεις με τα Fiesta. Ο νεαρός Φιλανδός έχει πλεονέκτημα 0,1 δευτερολέπτα έναντι του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, παρόλο που δεν απολάμβανε τα πιο αργά τμήματα της διαδρομής είναι +22.9 πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα.

Ο Jari – Matti Latvala που ήταν ο ταχύτερος στο χθεσινό Shakedown συμπληρώνει την κορυφαία εξάδα σε ένα άλλο Yaris, ακόμα 3 δευτερόλεπτα πιό πίσω. Δεν ανέλαβε κανένα ρίσκο στη λάσπη και υποσχέθηκε ότι θα πιέσει περισσότερο όταν οι δρόμοι στεγνώσουν και επιστρέψει η εμπιστοσύνη του στο αυτοκίνητο.

Ο Mads Østberg είναι ο κορυφαίος οδηγός της Citroën στην έβδομη θέση, εκφράζοντας τη λύπη του για την τοποθέτηση δύο σκληρών ελαστικών στο C3 στην διαδρομή Tergu – Osilo, το οποίο απέδειξε ότι απέχει πολύ από το να στεγνώσει καθώς είχε σε ορισμένα σημεία λάσπες.

Ο Hayden Paddon και ο Craig Breen ακολουθούν στις επόμενες θέσεις, ο Ιρλανδός έκανε το ίδιο λάθος επιλογής ελαστικών όπως ο ομόσταυλος του Østberg. Ο Esapekka Lappi παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετό χρόνο συμπληρώνει την κορυφαία δεκάδα στην κατάταξη.

Μεγάλη είναι η μάχη και για την κατηγορία WRC2 στην οποία πρωτοπόρος είναι ο Νορβηγός Veiby και τον ακολουθεί με +4.5 διαφορά ο Γάλλος Lefebvre. Οι Loupet, Kopecky και Andojfi συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στην κατηγορία.

Στην δικήνητη κατηγορία της WRC3 φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για τον Franceschi που έχει προβάδισμα +35,3 δευτερόλεπτα από τον Lario που είναι στην δεύτερη θέση τον Brazzoli που ακολουθεί τρίτος και τον Cook που βρίσκεται στην 4η θέση της κατηγορίας.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα μετά το ενδιάμεσω σέρβις θα επαναλάβουν το σκέλος με ένα δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές πριν από την ολοκλήρωση της μέρας.