Τα άνω κάτω με τον Magalhães στην πρωτοπορία του Ακρόπολις

160

Ο Πορτογάλλος Bruno Magalhães επέλεξε να οδηγήσει συγκρατημένα στο σημερινό πρωινό σκέλος στο EKO Rally Acropolis και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που έπληξαν τους αντιπάλους του ανέβηκε στην πρωτοπορία του 3ου γύρου, στο FIA European Rally Championship με το τέλος του σκέλους που περιλάμβανε τρείς ειδικές διαδρομές.

Για μια ακόμη χρονιά το Ακρόπολις έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και το πόσο σκληροτράχηλος αγώνας με αρκετές εκπλήξεις και απρόοπτα είναι. Ο πρωτοπόρος του αγώνα ο Ρώσσος, Αλεξέι Λουκυάνου, είχε ένα ατύχημα στο πέρασμα του από την ειδική στο Δροσοχώρι των 25 χιλιομέτρων, χάνοντας το μπροστινό αριστερό άξονα κίνησης και επέστρεψε απευθείας στο σέρβις. Είχε ήδη πέσει 20 λεπτά μετά από το τέλος της SS4, και η ομάδα του Performance Motorsport θα επικεντρωθεί τώρα στο να βάλει το αυτοκίνητό του για αύριο κααι πάλι στον αγώνα.

Αυτό έδωσε την πρώτη θέση στον Eyvind Brynildsen, αλλά και αυτός είχε στη συνέχεια πρόβλημα. Ο Νορβηγός οδηγός έχασε σχεδόν τρία λεπτά μετά από στάση που έκανε για να αλλάξει μια παρακέντηση στο Δροσοχώρι πριν από πρόβλημα με σπασμένη ενδοεπικοινωνία που σήμανε ότι ο συνοδηγός του Veronica Engan κατέφυγε στο να δίδει σημειώσεις ρυθμού με το χέρι στην SS5.

Αυτό άφησε τον Bruno Magalhães να αναλάβει το προβάδισμα, με αργή και σταθερή προσέγγιση του μια σκόπιμη τακτική για την αποφυγή των προβλημάτων που είχαν πλήξει τους αντιπάλους του.

“Αυτό είναι μόνο για την επιβίωση. Είναι τρελό το πρωινό σήμερα, δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τέτοια ειδική », είπε στο ERC Radio μετά από την SS5.

“Είναι απίστευτο, το τι αντίκρυσα στην ειδική στο Δροσοχώρι όταν αρχίζα να βλέπω τις μεγάλες πέτρες και τα βράχια παντού στο δρόμο, μερικές φορές σταματούσα για να περάσω στην άλλη πλευρά. Αυτό ήταν μια στρατηγική.”

Ο Grzegorz Grzyb μετακινήθηκε στη δεύτερη θέση με το ŠKODA Fabia R5 της Rufa Sport, έχοντας ένα λεπτό πλεονέκτημα και 4,8 δευτερολέπτα έναντι του τρίτου Norbert Herczig, παρά το γεγονός ότι ο Grzyb χάνει την δύναμη του στην SS5. Την προσπάθειά τους για φινίρισμα στο βάθρο βοήθησαν και άλλοι οδηγοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ε.δ.5.

Ο Juuso Nordgren είχε ήδη υποστεί διάτρηση ελαστικού στην εναρκτήρια διαδρομή στη Νέα Άμφισσα σήμερα το πρωί, αναγκάζοντάς τον να ταιριάζει με δύο μαλακά ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ειδική της Παρασκευής στην Θήβα για την Fabia, που είχε ετοιμάσει η Wevers Sport. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υψηλή φθορά σήμαιναν ότι τα ελαστικά του δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Τα τόσο μαλακά ελαστικά τρυπήθηκαν στην ε.δ. 5 αναγκάζοντάς τον να αποσυρθεί μετά από έλλειψη ανταλλακτικών.

Ο Protasov ήταν ο κοντινότερος αμφισβητίας του Nordgren, αλλά σταμάτησε στο μέσο της SS4 για να αλλάξει μια παρακέντηση και έριξε 3m29.7s για να κερδίσει ο νικητής Magalhães, πέφτοντας στην θέση 13 μέχρι το τέλος του πρωινού σκέλους.

Δεν απέχει πολύ από τη μάχη για το βάθρο ο οδηγός του ERC Junior Under 28 Hubert Ptaszek, που είναι μόλις 5.8s πίσω από τον Herczig στην τέταρτη θέση. Ο Κύπριος Σίμος Γαλαταριώτης ανέβηκε στην πέμπτη θέση μετά από δοκιμασίες για τους άλλους στο Δροσοχώρι και παρέμεινε εκεί παρά μια παρακέντηση που είχε στο SS5.

Ο Αλέξανδρος Τσουλοφτάς κατέχει την έκτη θέση στο Citroën DS3 R5, μόλις 5,0s πίσω. Ο Brynildsen έχει πλέον εγκατασταθεί στην έβδομη θέση, 3m03.1s πίσω από τον πρωτοπόρο Magalhães και 3.1s μπροστά από την όγδοη θέση που είναι ο Jourdan Serderidis.

Ο Paulo Nobre έχει μετακινηθεί στην ένατη θέση και ο εξαιρετικά κορυφαίος της κατηγορίας ERC2 Tibor Érdi Jr.  Που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα με το Mitsubishi Lancer Evolution X, που αντιμετωπίζει καλά τις δύσκολες συνθήκες.

Εκπληκτικός ο Sergei Remennik είναι τώρα δεύτερος στο ERC2, παρά τα προβλήματα του στη SS4 και SS5, με τον Juan Carlos Alonso να υποχωρεί στην τρίτη θέση στην κατηγορία.