Τα χρώματα του Τσουλόφτα για το FIA ERC 2019

101

Ο Αλέξανδρος Τσουλοφτάς θα γίνει ο πρώτος Κύπριος οδηγός που θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2019 που περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αγώνες ανάμεσα τους και το Ράλι Κύπρος.  

Ξεκινά την αγωνιστική του δράση στο FIA ERC1 Junior Championship από το Azores Rallye της επόμενης εβδομάδας 21-23 Μαρτίου με ένα ŠKODA Fabia R5 και συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου.

Τα νέα χρώματα του αγωνιστικού με το οποίο θα λάβουν μέρος το κυπριακό πλήρωμα δώθηκαν στην δημοσιότητα και εντυπωσιάζουν με τομαύρο και κίτρινο χρώμα στον όλο σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Ο υποψήφιος για τον τίτλο του ERC στην κατηγορία για τα νεαρά αστέρια στα αυτοκίνητα R5 έχει ενταχθεί στην ομάδα της Toksport WRT με έδρα τη Γερμανία για την πρώτη του εμπλοκή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχοντας κάνει μια σειρά από εμφανίσεις από τότε που ασχολήθηκε με το άθλημα το 2016.

Πριν από την έναρξη της σεζόν του 2019, ο Τσόλοφτας δήλωσε: “Ο στόχος μου είναι ο τίτλος του κατώτερου ERC1 και στη συνέχεια θα προσπαθήσω να στοχεύσω όσο το δυνατόν ψηλότερα στη συνολική ταξινόμηση. Ωστόσο, γνωρίζω ότι ο πρώτος χρόνος είναι για την ανάπτυξη της εμπειρίας όλων των αγώνων. “

Ο Τσούλοφτας είναι ένας από τους οκτώ οδηγούς του FIA ERC που ανταγωνίζονται στις Αζόρες για πρώτη φορά. Θα έχει ως συνοδηγό όπως προαναφέραμε τον Αντώνη Χρυσοστόμου.

Φωτό: Abstraxi.com