Τα έχουν με την τύχη του οι Τσέχοι

60

Τα νεαρά ταλέντα της Τσεχίας Dominik Brož και Erik Cais στάθηκαν άτυχοι και οι δύο στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Junior FIA ERC3, στο Rally Liepāja σε ξεχωριστά περιστατικά.

Ο Brož έφυγε από το δρόμο στην ειδική διαδρομή επτά και τέθηκε εκτός μάχης, ενώ ο Cais αποχώρησε  από τον αγώνα δυό ειδικές αργότερα.

“Απολάμβανα τα γρήγορα βήματα, οδηγούσαμε καθαρά και τα pacenotes ήταν καλά”, δήλωσε ο Brož. “Στην ειδική επτά, σε μια δεξιά στροφή πέντε χιλιόμετρα πριν από το τερματισμό,  πάτησα φρένο για τη στροφή αλλά το αυτοκίνητο πήγαινε ευθεία, αλλά δεν είδα το χαντάκι. Χτύπησα στην τάφρο και γύρισα δύο φορές. Αυτό είναι μέρος του αγώνα “

Ο Cais, είχε παρόμοιο περιστατικό με τον Brož, που είναι μαζί στην ομάδα της Τσεχικής Ομάδας Ράλλυ ACCR.  Αποχώρησε από την Λετονία μετά από μια συντριβή που είχε με το αυτοκινήτω στις δοκιμές.

“Φοβόμουν μετά από τη συντριβή στη δοκιμή ότι δεν αισθανόμουν την εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο πρώην downhill ορειβάτης ποδηλάτου βουνού. “Ήταν μια γρήγορη στροφή, ένας αριστερός χειριστής και είχα πάρα πολύ ταχύτητα να γυρίσω δεξιά. Προσπάθησα να πάω ευθεία, αλλά χτυπήσαμε κάτι και πήραμε τέσσερις τούμπες. Ήταν κακή τύχη για εμάς, αλλά κακή τύχη όλο το σαββατοκύριακο. “

Φωτογραφία: Dominik Brož