Τα σχέδια του Ott Tanak για το μέλλων

70

Οι αστέρες του ράλι της Εσθονίας Markko Martin και Ott Tanak έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και θα διοργανώσουν μαζί μια από τις κορυφαίες εταιρείες προετοιμασίας Rally της Ευρώπης την MM Motorsport.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην εργοδηγό της Ford και της Peugeot Markko Märtin το 2006. Η Toyna Gazoo Racing star Tänak, που οδήγησε στην ομάδα με έδρα το Ταλίν, μεταξύ του 2009 και του 2011, αγόρασε την επιχείρηση νωρίτερα φέτος για να ασχοληθεί με αυτήν μετά που θα τελειώσει την καριέρα του σαν οδηγός.

“Έκανα τη δική μου ομάδα το 2013”, δήλωσε ο Tänak, μιλώντας για την OT Racing, η οποία συνέχισε να διεξάγει προγράμματα ράλι κυρίως για την εγχώρια αγορά.

«Αλλά η συνεργασία με τον Markko είναι πιο αποτελεσματική από το να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα εκτός – είναι λογικό να κάνεις κάτι. Εργαζόμαστε μαζί από τότε που τον γνωρίζω”, πρόσθεσε ο Tänak, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί από τον Märtin καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

“Έχω δώσει σε αυτό το άθλημα όλη μου τη ζωή και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω έτσι όταν τελειώσω τον ανταγωνισμό. Όταν σταματήσω, αυτό θα είναι το επόμενο βήμα.”

Η MM Motorsport τρέχει το Πρόγραμμα Rally Challenge της Toyota Gazoo Racing, προετοιμάζοντας και τρέχοντας ένα Ford Fiesta R5 για τον Takamoto Katsuta καθώς ανταγωνίζεται στην πλειοψηφία των αγώνων του WRC για την απόκτηση της εμπειρίας.

Ενώ ο Tänak είναι στην ευχάριστη θέση να έχει την MM Motorsport να τον περιμένει όταν σταματήσει να ανταγωνίζεται, ο Märtin δεν είναι σίγουρος πόσο καιρό θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στην ομάδα.

“Δεν νομίζω ότι θα είμαι κοντά όσο ο Malcolm Wilson, διευθύνων σύμβουλος της MSport το έβαλε έτσι”, δήλωσε ο Märtin. “Έχουμε σχέδια για την ομάδα, θα ήταν καλό να αναπτύξουμε αυτοκίνητα καθώς και να τα τρέχουμε και, φυσικά, είναι πάντα ωραίο να συμμετέχεις σε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη νεότερων οδηγών με τον τρόπο που είμαστε με τον Katsuta.

“Είναι καλό γι ‘αυτόν (Tänak) όμως. Όταν σταματήσει η επιχείρηση είναι ήδη έτοιμη και είναι έτοιμη για να προχωρήσει.”

Ο Märtin και ο Tänak απεικονίζονται έξω από το εργοστασιακό κτίριο της MM Motorsport που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο.