Ταχύτερο στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Lewis Hamilton

28

Ξεκίνησε η αγωνιστική δράση της φετινής χρονιά στην Formula 1 με τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Μελβούρνη της Αυστραλίας σε ένα σιρκουί που διαμορφώνεται μέσα στο Albert Park και τους δρόμους της πόλης.

Μπορεί σήμερα να έγιναν τα πρώτα και δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά κάτω από ηλιόλουστες συνθήκες αλλά σύμφωνα με την μετερωλογία αύριο θα υπάρχει συννεφιά με την πιθανότητα βροχής ενώ την Κυριακή θα είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τον Νοέμβριο που είχαμε τον τελευταίο αγώνα ο Lewis Hamilton έδειξε ότι δεν έχει απομακρυνθεί από την υπεροχή που είχε τόσο ό ίδιος όσο και η ομάδα του και είχε την υπεροχή μάλιστα και στις δύο δοκιμασίες. Η γερμανική ομάδα της Mercedes, σε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα έκανε το «1-2», παρόλο που ο Valtteri Bottas ήταν αρκετά πιο αργός από τον team-mate του.

Στην τρίτη θέση ο Max Verstappen, με τη διαφορά του από την κορυφή να είναι 7,5 δέκατα. Όλα αυτά και τα όσα ακολουθούν έγινα στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά εκεί όπου στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκε η Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να είναι ελαφρώς ταχύτερος από τον Sebastian Vettel. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως κανένας από τους δύο δεν έβαλε την ultrasoft γόμα. Στην έκτη θέση ο Daniel Ricciardo, μπροστά από τους Romain Grosjean, Fernando Alonso, Carlos Sainz και Stoffel Vandoorne που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά που ακολούθησα αργότερα ο Lewis Hamilton ήταν ξανά ο ταχύτερος οδηγός στο Albert Park, ωστόσο αυτή τη φορά οι διαφορές ήταν πολύ μικρότερες. Η Red Bull έδειξε ότι είναι δυνατή, όπως φανερώνει και η δεύτερη θέση του Max Verstappen, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στις δύο Mercedes, Στην τέταρτη θέση ο Kimi Raikkonen, με τις τρεις κορυφαίες ομάδες να μοιράζονται την καλύτερη επίδοση στα τρία κομμάτια της πίστας.

Στην πέμπτη θέση ο Sebastian Vettel, με τον Romain Grosjean να είναι έκτος, σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Haas. Ο Daniel Ricciardo έχει τον έβδομο καλύτερο χρόνο, όμως ο Αυστραλός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον γρήγορό του γύρο με τα ultrasoft, λόγω της κόκκινης σημαίας. Ακολουθούν οι Fernando Alonso, Kevin Magnussen και ο Stoffel Vandoorne που είναι για μία ακόμα φορά δέκατος.

Μπορεί να έδειξε υπεροχή η ομάδα της Mercedes στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής όμως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας James Allison στις δηλώσεις που έκανε ανάφερε: « Ήταν μια καλή μέρα, είχαμε ένα πρόγραμμα στο οποίο θέλαμε να διαπιστώσουμε πως συμπεριφέρονται τα νέα ελαστικά και μπορέσαμε να το πετύχουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι ευχάριστω μετά από τις χειμερινές δοκιμές να επανέρχεσαι στην αγωνιστική δράση για να διαπιστώσεις που βρίσκεται το μονοθέσιο μας. Αν είχαμε οποιανδήποτε αμφιβολία προηγουμένος τώρα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται να είναι ένα σφικτό Σαββατοκυρίακο στην πρεμιέρα τόσο με την Red Bull όσο και με την Ferrari αλλά ανυπομονούμε να αγωνιστούμε αύριο και την Κυριακή»

Το αναφέραμε σε προηγούμενες μας αναφορές το αναφέρουμε και σήμερα. Η χρονιά μόλις τώρα αρχίζει είναι αρκετά μακρύς ο δρόμος και ακριβεί συμπεράσματα θα μπορούν να βγούν μετά το πέρα του ενώς τρίτου των αγώνων.

Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για περισσότερα νέα για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς σε λίγο.