Ταχύτερος ο Evans άνοιξε την διαφορά ο Ott Tanak

29

Μια άλλη μεγάλη μέρα ξεκίνησε για τους ανταγωνιστές του Wales Rally GB που καλούνται σήμερα να καλύψουν την μεγαλύτερη απόσταση του αγώνα 151,24 αγωνιστικά χιλιόμετρα με 7 ειδικές διαδρομές χωρίς ενδιάμεσο σέρβις.

Η αξιοπιστία θα είναι αυτή που θα κριθεί σήμερα στις λασπωμένες ειδικές στις δασώδεις περιοχές καθώς η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 12 βαθμούς ενώ οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ αυξημένες.

Η σειρά εκκίνησης των πληρωμάτων μέσα από τις ειδικές είναι αντίστροφη της γενική κατάταξης του αγώνα με τον Esapekka Lappi να ανοίγει το δρόμο ακολουθούμενος από τους Tideman, Evans, Suninen, Breen, Mikkelsen, Neuville, Meeke, Ogier καιTanak.

Οι διαφορές στην κατάταξη είναι αρκετά μικρές και όλα είναι πιθανά στην σημερινή μέρα καθώς δεν θα δούμε μόνο παιγνίδια τακτικής αλλά θα έχουμε και πίεση για τη νίκη και τους βαθμούς στο κθνήγι του τίτλου από τους τρείς μονομάχους  Tanak. Ogier, Neuville.

Ο Εσθονός πρωτοπόρος του αγώνα ξεκίνησε φουριόζος την μέρα του και σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική Dyfi 25,86 χλμ όπου κέρδισε ο βρετανός Elfyn Evans αυτό το αποτέλεσμα επέτρεψε στον Ott Tanak να ανοίξει το πλεονέκτημα του από τον δεύτερο Ogier στα +5,8. O Kris Meeke σημείωσε τον 5ον ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή και τον έχει πιάσει στην 3η θέση γενικής ο Neuville με την ίδια ακριβώς διαφορά +8,6 από την κορυφή.

Όπως προαναφέραμε οι διαφορές είναι μικρές και πολλά μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της μέρας.

ROVANPERA Kalle (FIN), SKODA FABIA, SKODA MOTORSPORT, portrait during the 2019 WRC World Rally Car Championship, rally of Italia Sardegna from June 13 to 16, in Alghero and Cagliari, Italy – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Συναρπαστικές προβλέπεται να είναι οι μάχες και για τις άλλες κατηγορίες. Ο Kopecky έχασε την πρωτοπορία στην κατηγορία από τον αφηνιασμένο Kalle Rovanpera που είναι σε άλλο ρυθμό και θέλει την νίκη που θα του εξασφαλίσει και τον τίτλο στην κατηγορία. Αυτό όμως δεν κάνει τον νεαρό φινλανδό να οδηγεί με ασφάλεια καθώς αναλαμβάνει αρκετά ρίσκα.

Ο βρετανός Greensmith που ήταν στην 3η θέση της WRC2 Pro ξεκίνησε πολύ άσχημα την μέρα κτύπησε σε μια πέτρα τραυμάτισε βαρειά την πίσω δεξιά ανάρτηση του Ford Fiesta  που είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν είναι σε θέση να συνεχίσει.

Περισσότερα σε λίγο