Ταχύτερος ο Meeke στο shakedown στην Κορσική

48

O Kris Meeke για άλλο ένα αγώνα φέτος ήταν ο ταχύτερος στο shakedown στον ασφάλτινο αγώνα Tour de Corse στην Κορσική.

Ο Βρετανός ήταν πιο γρήγορος μέσα από την ειδική 5,39 χιλιομέτρων Sorbo Ocagnano κατά 0,9 δευτερόλεπτα από το Citroën C3 του Sébastien Ogier. Ο ομότιμος συνεργάτης της Toyota Yaris του Meeke και ο ηγέτης του πρωταθλήματος, Ott Tänak, ήταν ένα επιπλέον 0,5 δευτερόλεπτο πίσω στο τρίτο χρόνο.

Ο Meeke σημείωσε και στα τρία του περάσματα τον ταχύτερο χρόνο στην ξηρή άσφαλτο και ο καλύτερος χρόνος επιτεύχθηκε στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα του.

“Δυστυχώς, δεν υπάρχουν βαθμοί για το shakedown, το οποίο είναι μια πραγματική ντροπή, καθώς σημειώσαμε τον ταχύτερο χρόνο στα τρία από τα τέσσερα φέτος!”  Αστειεύτηκε ο Meeke.

“Αισθάνθηκα καλά σήμερα το πρωί και πρέπει να προσπαθήσω να μεταφέρω αυτή την εμπιστοσύνη και να την μεταφράσω στο ράλι, αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Δοκίμασα μια διαφορετική ρύθμιση στο τελικό τρέξιμο και εξακολουθούσα να αισθάνομαι πολύ καλά, οπότε έχουμε δύο ωραίες επιλογές για το ράλι.

“Ήταν ένα διαφορετικό συναίσθημα που προσφέρει διαφορετικό τύπο ρύθμισης. Και τα δύο φαίνονταν να δουλεύουν αρκετά καλά και με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά αυτού του ράλι και νομίζω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε » , πρόσθεσε.

Ο Dani Sordo ήταν ο κορυφαίος οδηγός της Hyundai i20 στην τέταρτη θέση, με ρυθμό 2.2 δευτερόλεπτα. Ο Jari-Matti Latvala εξασφάλισε ένα τρίτο Yaris στους πέντε κορυφαίους, ενώ ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε τους έξι πρώτους σε ένα Ford Fiesta.

Ακολούθησαν οι Esapekka Lappi με Citroen C3 στην έβδομη θέση, οι Sebastien Loeb και Thierry Neuville στα Hyundai i20 στις επόμενες δυό θέσεις ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Teemu Suninen με Ford Fiesta.