Ταχύτερος ο Mikkelsen στο Shakedown της Χιλής

16

Εντυπωσιακός ήταν στο Shakedown του Ράλι Χιλής ο Andreas Mikkelsen καθώς ξεκίνησε πολύ δυνατά και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

Ο Νορβηγός οδηγός που στον προηγούμενο αγώνα του WRC στην Αργεντινή εξασφάλισε την δεύτερη θέση γενικής πριν από δύο εβδομάδες, ήταν ο ταχύτερος στη δοκιμή των 6,45 χλμ στο  San Pedro de la Paz κατά 1,0 δευτερόλεπτο από τον Εσθονό Ott Tanak.

Η βροχή για μια ακόμη φορά έπαιξε το καθοριστικό ρόλο έκανε την διαδρομή υγρή και λασπώδει αλλά με το πέρασμα των αγωνιστικών καθώς οι συνθήκες γινόντουσαν καλύτερες αυξήθηκαν και οι ρυθμοί και καλυτέρευαν οι χρόνοι. Ο Mikkelsen, οδηγώντας ένα Hyundai i20, σημείωσε τον χρόνο αναφοράς του στα τελευταία τρία περάσματα.

Το Shakedown έδωσε την πρώτη ευκαιρία για τα μεγάλα ονόματα του WRC να δοκιμάσουν ταχύτητες στα χώματα της Χιλής καθώς η χώρα της Νότιας Αμερικής γίνεται η 32η στην ιστορία που φιλοξενεί έναν γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλι της FIA. Ο αγώνας στην Χιλή είναι και ο πρώτος νέος μετά από τον αγώνα που φιλοξένησε η Βουλγαρία το 2010.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier έθεσε τον πιο γρήγορο ρυθμό στο Citroën C3. Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος στο πρώτο γύρο πριν ο Kris Meeke κινηθεί πιο γρήγορα στο δεύτερο πέρασμα. Ήταν έκπληκτος από την απότομη επιτάχυνση του Mikkelsen μετά από μια καθυστέρηση που σήμαινε ότι το shakedown επεκτάθηκε.

Οι οδηγοί της Toyota Yaris Ott Tänak και Jari-Matti Latvala  ακολούθησαν τον Νορβηγό συμπληρώνοντας τις υπόλοιπες δυό θέσεις. Ο οδηγός από την Εσθονία ακολούθησε δεύτερος αφήνωντας τον Latvala κατά 0,2 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ο Thierry Neuville ένας υποψήφιος για τη νίκη μετά τις επιτυχίες του στην Κορσική και την Αργεντινή, κατετάγη τέταρτος στο i20, 1.4 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Elfyn Evans και ο Meeke ολοκλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Χιλής, Παουλίνα Καντόρ Πούκκιν, και ο γερουσιαστής της περιοχής Biobió, Ζακλίν Βαν Ρισσέλμπεργκ, βρέθηκαν ως συνοδηγοί και έκαναν μια γρήγορη πορεία στην διαδρομή με τον οδηγό του WRC 2 Pro Gus Greensmith και τον Lorenzo Bertelli αντίστοιχα.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τελικά σημείωσε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο ακολουθούμενος από τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Loeb Hyundai i20.

Οι Teemu Suninen Ford Fiesta και Esapekka Lappi συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στην κατάταξη της ειδικής προθέρμανσης