Ταχύτερος ο Nakajima πριν την εκκίνηση του Silverstone

8

Καθώς απομένουν μερικές μόνο ώρες για τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής που περνά στην 8η του σεζόν στην πίστα του Silverstone ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota Kazumi Nakajima  σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

#71 AF CORSE / ITA / Ferrari 488 GTE EVO – 4 hours of Silverstone – Silverstone – Towcester – Great Britain –

Στην κορυφή της κατηγορίας LMGTE Pro παραμένει και η Ferrari  με τον  James Calado να θέτει και πάλι τον ταχύτερο χρόνο για την  No.51 AF Corse Ferrari .

Τα δυό αγωνιστηκά της Rebelion Racing πλασαρίστηκαν στην δεύτερη και Τρίτη θέση στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστηκά στην LMP1 που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο. Όπως προαναφέραμε το TS050 Hybrid της Toyota Gazoo Racing #8 στα χέρια του Kazumi Nakajima  σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου 1m37.014s.

#22 UNITED AUTOSPORTS / USA / Ligier JSP217 – Gibson – 4 hours of Silverstone – Silverstone – Towcester – Great Britain –

Τα Rebellion Racing ολοκλήρωσαν την διαδικασία των FP3 στη δεύτερη και τρίτη θέση με το No.3 αυτοκίνητο που οδηγείται από τους Pipo Derani,Loic Duval και Nathanael Berthon,να φτάνει μπροστά από το Νο.1, Rebellion R13 Gibson των Bruno Senna , Gustavo Menezes και Norman Nato 
Η Νο.7 Toyota Gazoo Racing TS050 HYBRID κατατάγη στην τέταρτη θέση καθώς τα τέσσερα αγωνιστηκά χωρίζει μια διαφορά λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.


Η ομάδα LNT συνεχίζει να συγκεντρώνει πολύτιμα μίλια, καθώς η No.5 Ginetta G60-LT-P1-AER μετά το προηγούμενο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά κινήθηκε γρηγορότερα από το αυτοκίνητο No.6 των Michael Simpson, Oliver Jarvis και Guys Smith που συμπληρώνουν την κορυφαία εξάδα.

#42 COOL RACING / CHE / Oreca 07 – Gibson – FIA WEC Season 8 Prologue – Circuit de Catalunya – Barcelona – Spain –

Τα United Autosports κρατούν το 100% ρεκόρ των ταχύτερων χρόνων, μέχρι που ο Phil Hanson θέτει τον εντυπωσιακό best lap του 1m41.271s ενώ ο James Calado θέτει και πάλι τον ρυθμό στο No.51 AF Corse Ferrari στην κατηγορία LMGTE Pro

Ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 κινήθηκε λίγο κάτω από το 0.1s πιο γρήγορα από τον No.91 Porsche 911 RSR με το οποίο τρέχουν οι Richard Lietz και Gianmaria Bruni. Το No.92 Porsche των Michael Christensen και Kevin Estre είναι τρίτο μπροστά από No.71 AF Corse Ferrari των Miguel Molin και Davide Rigon.

 Δεύτερον στο LMP2 είναι η Racing Team Nederland με τους Giedo Van Der Garde και Frits Van Eerd. Ο Jackie Chan DC Racing κατέχει την τρίτη θέση στην κατηγορία, καθώς ο Ho-Pin Tung, ο Gabriel Aubry και ο Will Stevens επιδιώκουν να διεκδικήσουν μιά δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Silverstone.

Ο Nicklas Nielsen είναι ταχύτερος στο LMGTE Am με το No.83 AF Corse Ferrari καθώς έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Dane  με την #56 Porsche και την No.54 AF Corse Ferrari τρίτη σε μια κατηγορία όπου ανταγωνίζονται συνολικά 11 αυτοκίνητα LMGTE.