Ταχύτερος στα FP1 του MotoGP 2021ο Franco Morbidelli

12

Ο Franco Morbidelli της Petronas SRT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μπροστά από τον  Aleix Espargaro της Aprilia στην εναρκτήρια ελεύθερη πρακτική του MotoGP 2021 στο Grand Prix του Κατάρ, καθώς ο Jack Miller πριν τον αγώνα με την Ducati είχε μια πτώση.

Ο Miller συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τις δοκιμές συμπληρώνοντας το πρώιμο μέρος του FP1 με 1m56.160s, ενώ ο συνάδελφος αναβάτης της Ducati Johann Zarco έγινε ο πρώτος crasher της σεζόν του 2021, όταν γλίστρησε από το Pramac GP21 του στη Στροφή 4.

Η στροφή 4 ήταν μοιραία και για τον Miller με 23 λεπτά της συνόδου να απομένουν, ο Αυστραλός είχε μια παρόμοια συντριβή με το Zarco στην απώλεια του μπροστινού μέρους κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Η κορυφαία θέση άλλαξε χέρια αρκετές φορές στις αρχές της συνόδου, καθώς οι αναβάτες καθάρισαν τη σκόνη της ερήμου από την πίστα Losail, Ο Pol Espargaro της Honda που συναλλασσόταν την πρώτη θέση με τον αδελφό του Aleix, το δίδυμο της Yamaha Fabio Quartararo και τον Maverick Vinales και τον Francesco Bagnaia στην ομάδα Ducati.

Ο Morbidelli στο τέλος κατέλαβε την πρώτη θέση με 1m55.266s με λίγο λιγότερο από 15 λεπτά της συνεδρίας να έχουν φύγει, πριν βελτιωθεί σε 1m55.092s περίπου 15 λεπτά αργότερα.

Ο χρόνος του αναβάτη της SRT έπεσε τελικά στα τελευταία στάδια όταν Espargaro με την Aprilia του σημείωσε 1m55.046s.

Αλλά αυτό επρόκειτο να ήταν προσωρινό καθώς ο Morbidelli στοτέλος ήταν ακόμη πιο γρήγορος σταματώντας τα χρονόμετρα με την «Α-spec» Yamaha του στο 1m54.921s.

Ο Espargato τον ακολούθησε κατά 0,125 δευτερόλεπτα πιο αρχό χρόνο, με τον Μίλερ να ολοκληρώνει τους τρεις πρώτους έχοντας ανασυνταχθεί από την προηγούμενη διαρροή του.

Ο Quartararo στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε το 1m55.213s για να τερματίσει στην τέταρτη θέση μπροστά από τον περσινό παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir, ο οποίος ανέβηκε μέχρι την Πέμπτη θέση στο τέλος με την Suzuki του.